Lomo !

..lomo ika dah sampai..
..lebih kurang 2 minggu lepas kot..
..hihihihi..
..kamera lomo nie agak femes sekarang..
..sbb dia comel.hahaha


..mula2 ika tengok kamera nie, terus fikir yang kita dah kembali pada zaman kecik-kecik dulu..
..dulu kan kita guna kamera yg pakai film tu..
..nak gambar, kena g kedai dulu..
..kasi cuci itu film lah :)
..baru la dapat tgk gambar..
..pastu kemain berlambak album gambar kat rumah tu..

..so, ika nak share la sikit pasal lomo nie..
..yg kat bawah nie ika punye..
..corak bunga-bunga :)


..disebabkan gambar ika tu cam gelap kan ?
..so, ika dah google nak bagi korang tengok tahap kecomelan sebenar kamera lomo nie :)
 

..kamera lomo nie ade macam2 warna dan design..
..so, korang boleh pilih je yang mana korang berkenan..
..macam ika, ika beli online..
..pre order..
..tu pon jenuh tunggu sampai.hahaha
..nasib baik sampai jugak kamera nie..


..cara nak pasang film tu pon sama je cam dulu-dulu..
..senang je..
..bukan susah sangat :)

 
..keistimewaan kamera lomo nie ?
..kamera lomo nie first sekali dia comel..hahaha
..pastu boleh guna jugak dalam air..
..so, kalau korang suka berenang, then rase nak snap pic, boleh la guna kamera lomo nie..
..walaupon kamera lomo nie x sehebat dslr.hikhik

..ika nie tak tahu la bila nak g berenang..
..taku lemas maaaaa..hukhuk
..nanti balik kampung, nak try la..
..kat sana ade sungai :)

 
..pada pendapat ika la kan..
..sekarang nie bila kita snap pic, kita akan terus transfer masuk dalam laptop..
..pastu kalau nak tengok gambar tu, kena la on laptop kan..
..kalau macam dulu, cuci film, dapat gambar seketul-seketul lagik !
..then, masuk dalam album gambar..
..nak tengok gambar, xyh susah2 bukak laptop..
..amik je album kat rumah tu.haha

2 comments:

  1. tp kalu ada lomo pn..
    terasa malas nya nak cuci hihihi

    ReplyDelete
  2. tau xpe my.saje nak buat koleksi.hihi

    ReplyDelete

Don’t find love, let love find you. That’s why it’s called falling in love, because you don’t force yourself to fall, you just fall. :)

Copyright © Noor Atikah Ramli Designed by azhafizah.com