Hoore Hoore | Movie 25



tadi dah review novel. sekarang nak review movie pulak. movie yang baru je ika tengok. orang lain dah puas tengok agaknya. huhuhu. takde masa nak tengok movie. layan hindustan lagi sedap. berendam air mata siap. hahaha

HOORE HOORE


SINOPSIS ::

Filem Hoore Hoore mengisahkan seorang wanita bertubuh besar. Nurul Aiman yang mempunyai tubuh yang agak gempal dan tidak terlalu cantik, bendul tapi berhati baik. Namun begitu, ciri-ciri kewanitaan tetap ada seperti gadis-gadis yang lain. Aiman mempunyai 2 orang sahabat baik Lana dan Azadan, mereka adalah rakan sekampung dan satu sekolah. Hubungan mereka erat dan mesra. Ibunya bernama Lia, dan ayahnya bernama Hairil. Nenek Aiman bernama Nenda Zaimah dan tinggal bersama mereka.


Di sekolah Aiman mempunyai seorang kawan bernama Johari, seorang yang tampan dan segak. Dalam diam Johari menyukai Aiman. Dalam pada itu, Lana dan seorang rakan sekolah yang lawa dan popular bernama Rita juga sangat meminati Johari. Rita seorang gadis yang ego dan sentiasa cari pasal dengan Aiman. Ayah Johari pula ialah seorang Ustaz iaitu Cikgu Murshid.

Pada masa yang sama, Aiman tergerak untuk menyertai pertandingan Ratu Impian yang di anjurkan oleh sebuah majalah. Rita juga menyertai pertandingan itu. Mengetahui yang Aiman juga menyertai pertandingan itu. Pelbagai rintangan yang dihadapi oleh Aiman bukan saja dari musuh ketatnya Rita tetapi masyarakat memandang serong akan niatnya itu.




suka tengok citer nie sebab banyak lagu. huhuhu. diorang nyanyi best :) yang berlakon jadi Aiman tu pon comel. hihihi. Aiman tu patut dicontohi. walaupon dia debab, tapi dia still kuatkan semangat untuk join pertandingan Ratu Idola. dia tak kesah ape orang nak cakap kat dia. ^^

4 comments:

  1. lagu balik kampung paling best dalam citer ni...

    ReplyDelete
  2. ika suka semua lagu dalam nie.hihihi

    ReplyDelete
  3. ain nanges part mak ngan ayah aiman nk gi mekah tu...sedih giler2..
    agak2 nya ain akan nagis tak bila mak ngan abah nk gi mekah nanti ni...hihihi

    ReplyDelete
  4. ika pling sedih masa last. final idola tu. bila time dia sebut pasal nenek dia :(

    ReplyDelete

Don’t find love, let love find you. That’s why it’s called falling in love, because you don’t force yourself to fall, you just fall. :)

Copyright © Noor Atikah Ramli Designed by azhafizah.com