Gerimis Mengundang | Movie 27



review movie lagik. hahaha . sejak adik balik dari berpraktikal kat KL, banyak betol citer yg dia angkut sekali dalam laptop dia tu. dia rembat kat mane entah la. ika tumpang tengok je. hahaha.

GERIMIS MENGUNDANG


SINOPSIS ::

Zamani seorang juruterbang yang berkhidmat di Sabah Air, Kota Kinabalu telah bertemu dengan seorang gadis berasal dari Kota Jakarta, Mikha, yang juga anak kepada Pak Harjo, Wakil Kedutaan Besar Republik Indonesia di sini. 

Pertemuan yang tidak sengaja dalam keadaan salah faham di antara Mikha dan Zamani, telah membibitkan rasa kasih sayang. Apabila Pak Harjo telah terlibat dalam kecelakaan ketika dalam perjalanan untuk lawatan kerja di Tamparuli, Sabah.

Dengan kekosongan hati Mikha, dia akhirnya menerima Zamani sebagai penganti kekosongan itu. Namun, ianya tidak lama apabila Doni, tunangan Mikha sejak kecil, telah bertemu mereka di Kota Kinabalu. 

Pertemuan itu telah menyebabkan Zamani patah hati. Sebalik dari itu, Mikha dan Doni telah memutuskan perhubungan di Kota Jakarta, kerana mereka merasakan adalah lebih sesuai untuk menjalinkan hubungan sebagai adik beradik. 

Mikha terus menuju ke Kota Kinabalu untuk mencari cintanya untuk Zamani. Namun semuanya telah terlambat apabila Zamani terlibat dalam kemalangan udara apabila helikopter yang dipandunya terhempas. 

Mikha merasai kehilangan apabila Zamani yang dicintai telah pergi buat selama-lamanya. Inilah kisah cinta agung antara Zamani dan Mikha buat selama-lamanya.



citer nie best la jugak tapi tak suka ending dia. hero mati. hukhuk. ika dah dapat agak hero dia mati sbb lagu dia kan gerimis mengundang. "ku sangka kan panas berpanjangan, rupanya gerimis, rupanya gerimis mengundang" . tapi hero mati pon, heroin ok je sbb still ade doni yang ensem tu. wakakaka.

kamal ensem pakai baju pilot. huhu. heroin dia cantik wa cakap lu. hihihi. dan tunang heroin tu pon ensem jugak. semua ensem & semua cantik la. senang . hahaha :))

26 comments:

  1. wah dah review yer... dah tahu sikit2 sinopsis dia.. tak tgk lagi pon..xde masa..hehee

    ReplyDelete
  2. tak tengok lagi sbb kurang minat citer mcm ni..dah tau ending tak pe la..he..he..

    ReplyDelete
  3. hahaha..
    tak berapa nak suka heroin dia..

    ReplyDelete
  4. Azzah :: hahaha..ending dia yg x best :)

    ReplyDelete
  5. LELAKI INI :: heroin dia cantik tp org indon daaa.

    ReplyDelete
  6. Hanif Idrus :: kena tgk tu. huhu

    ReplyDelete
  7. tgok cite ni separuh je... pas tu tak sanggup nk tgok sb tak best...

    http://mohdfaizulosman.blogspot.com/

    ReplyDelete
  8. wah, mcm best je.. nak tengok la nanti ;)

    ReplyDelete
  9. Faizal Osman :: hahahha..tak best ending :P

    ReplyDelete
  10. nak tengok tapi tak dapat lagi hehe :D

    ReplyDelete
  11. alamk!! xmint cita cmni..haha

    ReplyDelete
  12. IntanBerlian :: hihihihi..tgk la kak :)

    ReplyDelete
  13. hairy :: hahhaha..dh tu minat citer pe ? seram ?

    ReplyDelete
  14. Kamal Adli datang sabah aritu. hensem ok.. hahahhaa..

    tetiba, out of topic hehe

    ReplyDelete
  15. kita pun tak tgok lagi. tp kamal adli hengsemm. aumm.

    ReplyDelete
  16. MyMy :: alaaaa..nk gk jumpe dia :(

    ReplyDelete
  17. Asyiqin Haulisah :: hihihihi..ensem kan.lalala

    ReplyDelete
  18. korn perasan cik rongoks tulis :

    "cter ni best la jugak....."

    hehe.. mcm x best jer kenyataan macam ni.. sebab kalo best slalu org cakap mcm ni :
    Yeah, cerita ni memang best..!! best sangat2..!!

    nampak x beza nya? hehehe

    ReplyDelete
  19. Korn :: tau xpe. hahahha.. x berapa nak sedap :P

    ReplyDelete
  20. mak dara belum berkesempatan untuk menonton cerita ni lagi huhuhu

    ReplyDelete
  21. MAK DARA :: huhuhu.. nnt tengok la yer :))

    ReplyDelete

Don’t find love, let love find you. That’s why it’s called falling in love, because you don’t force yourself to fall, you just fall. :)

Copyright © Noor Atikah Ramli Designed by azhafizah.com