enset hilang .

..hari jumaat yang lepas ika hilang enset
..enset ika yang tersayang tu..
..enset Samsung Galaxy Y je pon.muahahaha


..hilang sebab kecuaian diri sendiri..
..so, xyah la nak emo sangat kan..huhu
..even baru je guna 2 bulan..

..untung la pencuri tu sbb siap casing kaler pink lagi tau ika bagi..
..nie mesti dia bagi hadiah kat awek dia..
..takpun kat nenek dia..hukhuk

..then, macam2 aplikasi ade dalam enset tu..
..tom talking cat, sim simi lagi..
..takde la si pencuri tu boring nanti..
..bila dia rase bosan je, boleh la layan tom dgn sim simi tu.hahaha



..lagi best bila ika ade la masukkan video lagu hindustan..
..ika ade la minat satu lagu hindustan nie..
..memang ika minat giler2 la dekat lagu nie..
..sbb tu ika masukkan video tu dalam enset..
..dalam satu hari konfem dengar lagu nie..


..haaaaaaaaaaa..
..video nie la..
..mesti dia layan habis nie.hahahahah

..ika nie bukan jenis suka simpan gmbar dalam enset..
..kalau ade pon, gambar anak saudara ika yg comel2 tu..
..sama la jugak dengan game..
..game ika xsuka kalau nak main guna enset nie..
..leceh la..
..xde feel nak main.huhuhu
..sbb tu ika x masukkan dalam enset..
..nnt pandai2 la pencuri tu cari game kat mane2, kan ? :)

..ika rase, kan best kalau dia curi enset ika tu tapi dia bagi semula ika punya simcard..
..senang sikit keje ika nie..
..ika nie bukan rajin sangat nak g celcom centre nk buat semula simcard tu..
..walaupon dekat je dgn rumah ika, tp kalau dah namanya malas..
..memang tak boleh buat cmne la kan..
..last2 abang ika beli no baru..huhu
..lagi senang kan ?

..sebelum dapat no baru, guna la no maxis tu..
..ika memang ade dua no..
..dan dua enset..hikhik


..tapi maxis nie ika kurang sikit..
..ika lagi suka celcom :)


..ika suka pakai celcom..
..jimat :)
..ika guna yg call 28sen 10 minit tu..
..woooooo..rase cam berbaloi-baloi..hahaha
..ika nie suka bercakap..
..sbb tu ika guna yg tu..
..murah dan menjimatkan ^____^
..sape yg rase nk bcakap dgn ika tu, bleh la gtau.muahhahaha

..ika harap ada la yg sudi bagi hadiah enset nnt befday ika bulan 7 nie.hahahaha
..mana tau kan ?
..dapat durian runtuh.hukhuk

nota gigi :: jagalah enset anda baik-baik :))

52 comments:

  1. sabar..mana nk tau nnt dpt enset lg canggih

    ReplyDelete
  2. wah.. mcm mana blh hilang tu? bru2 ni pun zz cuai tertinggal hp dkt lab komputer tp alhamdulillah sbb ade org pulangkan.

    ReplyDelete
  3. izan mama mia :: aminnnnn..mudah-mudahan :)

    ReplyDelete
  4. Zierwa Zainal :: untung la ade org pulangkan :))

    ReplyDelete
  5. kasihannya..tapi nasib baik abg sayang belikan satu lagi..hehehehe
    Salam kenal..

    ReplyDelete
  6. alolo~ ciannye ika nset hilang~ xpe2. nnt dh dpt nset baru jga elok2 ye. xmo cuai2 lg ye sayang :)

    ReplyDelete
  7. Hanif Idrus :: hahahahah..abang ika beli simcard je.ensetnye x.huhu

    ReplyDelete
  8. Cik Fiza :: insyaallah :) thanks ! ^________^

    ReplyDelete
  9. Jom join Hanif Blog Bloglist
    Hanif blog bloglist
    Salam kenal….dan I follow sekali
    Tolong komen setelah letakkan bloglist…Thanks

    Letakkan Hanif Blog ( http://hanifidrus.blogspot.com) di bloglist anda.
    Setiap hari saya akan merayau 10 blog di bloglist saya malah akan di ping ke Ping.busuk.
    Entri anda juga akan dilink ke bloglist

    ReplyDelete
  10. x per..x per,nanti adala org nak bagi enset baru tu....

    ReplyDelete
  11. kesiannya.. bkn rezeki.. insyaallah ada rezeki lain.. :)

    ReplyDelete
  12. Nasib la xde simpan gambar2... Org yg curi tu pun xsenang mana pn.. silap2 Allah bayar cash terus kat dia nanti. Untung la dpt layan video hindustan tu... huhu

    ReplyDelete
  13. Org yg curi tu da lama aim kt video hindustan tu agaknye.. xpe ada hikmah tu... kot2 nanti dapat fon yg lebih baik... ^_^

    ReplyDelete
  14. hp yui ni tunggu hayat pndk aje..huhu.

    ReplyDelete
  15. Hanif Idrus :: thanks sudi jemput :))
    insyaallah ika join nnt ^^

    ReplyDelete
  16. ejulz :: insyaallah ejulz..aminnn :))

    ReplyDelete
  17. Samprit Ungu :: hahahhaha..maybe dia pon minat hidustan gak.lalalalala

    ReplyDelete
  18. Encik Zaharin :: errrr..kantoi sudah :P

    ReplyDelete
  19. miss YUI :: laaaa..cepat2 beli baru.hikhik

    ReplyDelete
  20. sabar erk..xde rezeki tuh...hery pn dh 3x ilang sbb ada sikap cuai..haha...yg plaing tkut bila hp hilang gmbr2 dlm tuh...nnti ada klon lak..haha

    ReplyDelete
  21. woi pencuri kalo ko bc n3 ni ko bg balik anset tu kat tuan pya body...x pun bg simcard sian kat ika tu..ko igt hanset skang murah...huh

    tulah k.el pun igt nak tuko celcom
    maxis ni cekik darah ...

    ReplyDelete
  22. hairy :: org ensem mmg ade je org yg nk klon.hahhaha..yg x comel nie, xde nye nak klon.kihkih

    ReplyDelete
  23. el :: hahahha..bg simkad pon dh syukur kak :)) kan ? celcom lagi best ^^

    ReplyDelete
  24. enset kita sama..murah2 pun tetap syg juga,xpe nanti ika dpt yg lagi canggih

    ReplyDelete
  25. tu la kak.murah pon syg sgt :)
    insyaallah mama aryan ^^

    ReplyDelete
  26. hayoooo
    sedihnyeeee
    xpelah, x de rezeki lme duduk nye enset tu dgn kite la tu
    so, next time hati2 ye :D

    ReplyDelete
  27. menangis tak berlagu le, kalo hp akak hilang...huhuhu. mau muka en. abah merah padam marahkan akak
    anyway salam ziarah

    ReplyDelete
  28. aimi amalina :: huhuhuhu
    insyaallah..bila dh terkena cmnie, lepas nie mesti selalu jaga2.

    ReplyDelete
  29. MAMASYAZA :: hahahha..nasib baik ika nie xkena marah :) thanks kak ^^

    ReplyDelete
  30. dikkk samsung tuuu
    canggih haper .. kalau akk mauu meroyan ekekek ;)
    akk pakai cap ayam jee huhu

    mujseee sukeee lagu ituuu
    dance dia mantopsss kan ;)

    ReplyDelete
  31. enset buruk je tu kak ieda.hikhik
    kan ? suka lagu tu.huhu

    ReplyDelete
  32. jahat punyer org..suka2 nk curik..terpksa lah cik rongoks beli enset baru...

    ReplyDelete
  33. huhuhu..nak tak nak mmg kena beli la kan enset baru :)

    ReplyDelete
  34. akak guna galaxy y ea? ok x? sbb ingt nk beli y duos...utk 2 sim..tp ramai yg xpuas hati ngn enset tu...susah betul nk cari enset dual sim yg canggih neh..huhu

    ReplyDelete
  35. Alynn Nyzaa :: boleh tahan la best :)) akak x bape suka kalau yg duo.sbb dia byk masalah.huhu

    ReplyDelete
  36. untung la si pencuri tu..dpt pakej berbaloi2...sia ade lg industan..sure lenggang lenggok layan...mmg dasar pencuri kannn
    moga pencuri memulangkan kembali hp ika..klo dia bertukar menjd si baik hati
    follower ke 1065

    ReplyDelete
  37. hihihihihi..nasib dia baik kot.hukhuk

    ReplyDelete
  38. canggih tu samsung.. akak punya cap ayam je.. hp zaman kuno.. hihii

    ReplyDelete
  39. sabar ika ye..jangan sedih2 ye..huhu
    besh la pencuri tu dapat layan lagu hindustan..nasib bukan lagu korea..hehe :p

    ReplyDelete
  40. IntanBerlian :: enset biase2 je kak.huhu..cap ayam ok pe.tahan lama :)

    ReplyDelete
  41. wawa abdullah :: thanks wawa ! ^^
    tu la pasal.package tu ika bg kt dia.hahaha

    ReplyDelete
  42. alhamdulillah... blm pernah hlg henset. beli tab yg siap blh kol tu la ika. lg sng. ngeee...

    ReplyDelete
  43. lagu medley tu feveret akak tu
    bertuah la yg dapat hp tu.hehe

    ReplyDelete
  44. anisalya :: a'a kan..bleh jugak tu :)

    ReplyDelete
  45. nik rosmawati :: hahah.sama la kite.lagu tu best ! ^^

    ReplyDelete
  46. kwn solehah da hp ni. solehah cme pnh men talking cat tu je.lucu eh, gelak sakan kami. tapi simsimi xjmpe lak.awk download ke? awak2,sy nk tnye leh. awk bli hp ni bpe rm ye? teringin nak beli jgk...

    ReplyDelete

Don’t find love, let love find you. That’s why it’s called falling in love, because you don’t force yourself to fall, you just fall. :)

Copyright © Noor Atikah Ramli Designed by azhafizah.com