dulu lain, sekarang lain





baru sempat nak menaip entry untuk hari jumaat. agak sibuk menguruskan rumah tangga hari nie. errrr..lupa pulak. blom kawen lagi. hikhik..hari nie ika tak bekerja. so, dok kat rumah je sepanjang hari sambil bermanja-manja dengan anak saudara. nak tunggu anak sendiri lambat lagi kan ? lalalalala. lagipon kesihatan tak mengizinkan. kat rumah je la yer hari nie.

sempat la jugak tengok-tengok novel yang ada kat rumah. tengah syok-syok dok pilih nak baca yang mana satu, tibe-tibe teringat yang ika dulu paling tak suka baca novel. ika nie bukan rajin sangat baca novel yang tebalnya boleh tahan la kan ? then, pelik jugak la tengok ramai kawan-kawan ika yang suka sangat-sangat baca novel nie. tak tahu la kenapa. ada apa dengan novel ? huhuhu


then, ika start baca novel nie masa ika belajar kat UiTM Machang, Kelantan. masa tu dok rumah sewa. member ika sorang nie suka sangat-sangat baca novel. memang banyak la novel dia. tak penat ke dia baca ek ? hikhik.. ika pon try la baca jugak seketul. boleh tahan la sedap. tapi sedap lagi nasi goreng daging merah kedai mak cik siam dekat rumah sewa tuu.huhu.

ika pon dah lupa novel apa yang ika first sekali baca sebab banyak sangat dah baca. jadi, ignore je la benda tu. bukan penting pon :)

paling best setakat nie yang ika baca dan ika paling suka, novel M.A.I.D. novel nie serius best ^^ . ika dah baca banyak kali.hahaha. . ika suka jalan cerita dia. ika suka keromantikan lelaki itu. lalalala.. dapat asben camtu pon best jugak kan ? huhuhu


sekarang nie ika memang suka baca novel. buka setakat novel ika suka baca, semua benda yang boleh dibaca, memang ika suka.hahaha . . yang paling penting, novel tu baca, baca jugak. . Al Quran pon kena la baca :)

jangan ingat perempuan je suka baca novel tau. lelaki pon ada yang minat baca novel . baca novel nie best la jugak. nanti boleh la nak imagine kawen dengan orang kaya-kaya la. kawen dengan anak dato' la. kawen dengan lelaki ensem-ensem. hahaha

baca novel pon kadang-kadang dah jadi cam tengok drama kat tv. siap ade part-part yang mencemaskan. bakal mak mertua tak setuju la, kena bomoh la, accident dan macam-macam lagi la. hihihi


dulu mata saya bulat. sekarang dah sepet. hahaha . tak de kaitan langsung dengan entry. okbai :)

27 comments:

  1. wa, bnyaknye novel.. sarah xpernah bace maid tu.. akak, nie entry untuk akak http://sararose-93.blogspot.com/2012/06/sorry-gurau-gurau-je.html

    ReplyDelete
  2. huwaaaa..
    jeles tgk novel2 tue..
    tk taw bila dpt beli..

    ReplyDelete
  3. Abe pun minat baca novel tapi sekarang ni sibuk sangat sampai novel pun dah tak terlayan.. Haha.

    kalau rasa nak bagi novel tu kat Abe, abe okey je. Haha.

    ReplyDelete
  4. Abe pun minat baca novel tapi sekarang ni sibuk sangat sampai novel pun dah tak terlayan.. Haha.

    kalau rasa nak bagi novel tu kat Abe, abe okey je. Haha.

    ReplyDelete
  5. wah banyaknya novel dia..kalau dok dekat,boleh pinjam..:)

    ReplyDelete
  6. jeles..
    semalam sikit lg my nak beli novel 'takdir itu milik ku' sebab nama watak tu sma ngn nama my hahhaha

    ReplyDelete
  7. Abey Mirul :: skrg pon ika x sempat jugak nak baca..dulu 1 ari pon smepat hbis.skrg xsempat dah. semput ade la.haha

    ReplyDelete
  8. Azzah :: hahahha..sikit je kak ^^ boleh je :)

    ReplyDelete
  9. MyMy :: haahahha..ye ke ? ika x baca lg.hihihi..nape x beli je ?

    ReplyDelete
  10. wahhh..sy pon suke baca novel..

    tp novel awak byk sgt la..pnjm boleh?hikhikkk

    ReplyDelete
  11. novel je banyak tp xsempat nk baca pon skrg =.="

    ReplyDelete
  12. aku sekali pun x pernah baca novel... huhuhuhu... x minat ...

    ReplyDelete
  13. dah lama jugak tak baca novel. time study dulu rajin jugak cari seketul dua.

    ReplyDelete
  14. acherr tunjuk gg yang rongak tu,takdo pun rongak dlm gambar ika tu..

    ReplyDelete
  15. sis tak minat baca novel.panjang sgt.hehe

    ReplyDelete
  16. Kmas pun suka gak baca novel dulu2. Skrg ni sejak dah tua.kurang skit kot.huhu. Tapi novel MAID tu kmas pun dah baca. Memg best. Biasanya penulis novel yg best pd kmas ialah fauziah ashari,norhayati berahim. Biasanya novel tulisan mereka tidak mengecewakan :)

    ReplyDelete
  17. sy xleh layanlah novel.. bkn pe, baru bc 2 3 muka surat terus terlena.. bila nk hbsnya kalu gitu.. hihii

    ReplyDelete
  18. Uncle Joni :: huhuhu..nati kena la try sekali :)

    ReplyDelete
  19. Busyra Bt Takiyudin :: weeeee..sikit je ^^

    ReplyDelete
  20. anisalya :: hihihi..kena la baca tu kak ^^

    ReplyDelete
  21. Encik Zaharin :: hahahaha..tgk gmbar ika plak.adeh =.="

    ReplyDelete
  22. nik rosmawati :: sama la kak.dulu pon ika bukan nk baca sbb panjang.hihi

    ReplyDelete
  23. Mass :: haaaa..setuju tu kak.novel diorang mmg best ^^

    ReplyDelete
  24. IntanBerlian :: sama cam ika dulu kak.baca 2, 3 mukasurat dah tido.hahaha

    ReplyDelete

Don’t find love, let love find you. That’s why it’s called falling in love, because you don’t force yourself to fall, you just fall. :)

Copyright © Noor Atikah Ramli Designed by azhafizah.com