Cinta Kura-Kura | Movie 26



nak review movie. semalam kat ofis ika layan dua movie. nampak sangat kan tak buat keje kat ofis. hahaha. bukan lah ! saje nak hilangkan rase mengantuk yang melampau :) .

ika tengok citer Cinta Kura-Kura . mmg kura-kura la kan. hahaha. baru dapat tengok citer nie. mase dok kuantan dulu malas nak tengok wayang. sbb gelap. kan best kalau tengok wayang dalam cerah . lalalala

CINTA KURA-KURA


SINOPSIS ::

Cinta Kura-Kura filem komedi romantis yang menceritakan kisah Nani, gadis berusia 21 tahun, dan haiwan peliharaannya kura-kura unik, Nico. Nico unik kerana dia adalah dari jenis Green Crown Sea Turtle tetapi yang lebih penting, Nico mempunyai keupayaan untuk bercakap dengan manusia, jika dia memilih untuk berbuat demikian.

Kisahnya bermula bila Nani dan adiknya Amin berpindah. Nani telah mula jatuh cinta dengan Adam seorang ahli muzik dan merupakan jiran barunya. Keadaan ini telah membuatkan Nico membuat perancangan mensabotaj usaha Adam untuk menarik Nani. Segitiga cinta berkembang apabila penyelia kedai haiwan peliharaan kegemaran Nico, Fadzly cuba untuk mendekati Nani. Walau bagaimanapun tanpa diketahui semua, Fadzly mempunyai niat dan matlamat untuk menangkap dan menjual Nico ke restoran makanan eksotik.



masa tengok citer nie, mmg ika gelak sakan la. sbb lucu tengok kura-kura tu. maybe sbb guna suara Zizan . hahaha. then, ade jugak ke mamat yang susah nak faham bila ade girl yg suka kat dia ek ? hurmmm. mmg kura-kura la. adeh =.="

tapi citer nie best ^___^

8 comments:

  1. ooo..baru tau kekura tu guna sore zizan...cumel... :)

    ReplyDelete
  2. best tak movie nih????tak pernah tgk pun....ramai ckp best

    ReplyDelete
  3. Rahmah Ram Ram :: kura2 ade 3 semua. yg tiz punye tu guna suara zizan.hihi

    ReplyDelete
  4. belum tengok tapi ramai kata best ;D

    ReplyDelete
  5. dpt tiker free dri KRU tapi xsempat nk g tgk. last2 tiket burn mcm tu je :(

    ReplyDelete
  6. citer nie best ! ^^
    rugi tau tak g tgk .hihi

    ReplyDelete

Don’t find love, let love find you. That’s why it’s called falling in love, because you don’t force yourself to fall, you just fall. :)

Copyright © Noor Atikah Ramli Designed by azhafizah.com