accounts vs computers science



masuk ofis hari nie, baru tersedar yang keje sangat lah berlambak di atas meja. hukhuk . masuk ofis kelmarin pon takde buat keje. dengan asthma nye tak berapa nak ok lagi. gagahkan jugak la kaki melangkah g keje. hari nie kena lah start buat keje. minggu depan dah nak masuk bulan JULAI :)

ramai yang tanya ika nape ika pilih keje sebagai akauntan nie. sebab dulu kan ika belajar sains komputer. hikhik. kan dah lari jauh tu. masa ika belajar sains komputer dulu pon ade jugak satu semester yang kitorang kena belajar akaun. tapi belajar basic je la. tu pon kemain sakit kepala nie nak bagi balance akaun tu.


ika pon tak tahu la camne budak-budak yang amik kos akaun tu belajar. ika belajar basic je pon dah sakit kepala. huhuhu. tapi sekarang, nak tak nak kena la mengadap akaun tiap-tiap hari sampai la dapat kerja yang ika nak sangat-sangat :)



sekarang nie, dah masuk 3 bulan ika keje bahagian akaun nie. maknenye dah 3 bulan ika pulang ke Kelantan. weeee. suka la jugak dengan keje akaun nie walaupon bukan cabang ika. tapi dah tu rezeki yang Allah SWT tetapkan untuk ika. ika terima seadanya :)

masa fes ika keje bahagian akaun nie, seriously ika cakap, ika memang tak suka. sbb kena mengadap nombor yang kemain banyak. then, kalau kita salah kira, abes semua pon salah. memang tension la jugak. kena hati-hati bila nak taip nombor nie. huhu. 

kita belajar dari kesalahan kan ? kalau semua asyik betul je, tak best la camtu. tak mencabar langsung. hahaha. setakat nie kalau ika tension, takde la sampai nak baling laptop ofis nie. huhu. selamat lagi la laptop kat ofis nie. tengok la 4, 5 bulan nnt. konfem kena virus.


kesimpulan di sini, tak semestinya belajar sains komputer kena keje bahagian sains komputer je. keje akaun pon guna komputer jugak ape. hahaha. semua nie atas mind set kita. kalau dah awal-awal set dalam kepala yang "aku nak cari keje yang aku suka je. yang aku belajar je" , haaa carilah sampai dapat. lalala


nota gigi :: rindu nak jadi cikgu tadika =.="

32 comments:

  1. azzah dulu student acc tapi kerja kt law firm..org cakap kerje je dulu cari pengalaman..

    ReplyDelete
  2. yup..btol tu azzah..cari pengalaman :))

    ReplyDelete
  3. kita pun science computer jugak..
    tapi skrg kita buat purchasing.
    langsung takde kena mengena..hehe..

    yg penting rezeki halal.
    hati happy.

    errmmm... :D

    ReplyDelete
  4. miss YUI :: berjaya kah ? hahaha

    ReplyDelete
  5. betul!! xsmstinya..sya stdy enginnering last2 kja lain ..haha

    ReplyDelete
  6. Hidayah Bach :: kan? yg penting halal ^^

    ReplyDelete
  7. hairy :: perghhh ! engineering :)

    ReplyDelete
  8. aku sejak lum lahir lagi mmg tak suka NOMBOR... kecuali yg mendatangkan untung tuk aku ha ha ha ^^

    windunya hongkong part 2 http://paripariputih.blogspot.com/2012/06/winduwenya-hong-kong-part-2.html

    ReplyDelete
  9. mg dpt kerja yg diidamkan nnt, sementara tu..selamat mengira yer ika...
    ish..cantik jer tgk pic ika napa letak nama cik rongok...konpius nih....

    ReplyDelete
  10. PPP :: ika suka nombor tp x suka akaun.hihi

    ReplyDelete
  11. izan mama mia :: segan sudaaaa.hahhaha

    ReplyDelete
  12. Kdg mcm tu.. dah rezeki bidang tukan? Yg penting bln2 dpt duit ;) boleh buat gigi yg cantik tu lg cantik :D

    ReplyDelete
  13. belajar akaun memg boleh gila n cepat naik darah tinggi n tak boleh hidp tnpa kalkulator hihi

    *akubudakakaun

    ReplyDelete
  14. akak sk kje bhagian acc sbb dulu akak study cc tp sygnya pas kawen tukar profesion jd suri rumah.. hihii

    ReplyDelete
  15. assalamualaikum CR....x kisah la keje apa pun janji dpt gaji yg halalkan...

    x semestinya kita belajar kita nak cari keje ikut kos yg dipelajarikan je yg lain pun boleh dilakukan......:)

    ReplyDelete
  16. Aku duku lepasan ekonomi tapi sekarang kerja kilang bahagian production mesin2 ni..memang dah terjauh..
    so belajar kat U ini sebenarnya mebezakankita ialah pemahaman kita..

    ReplyDelete
  17. Ummi Iman :: boleh buat gigi rongoks jadi tak rongoks dah.hahaha

    ReplyDelete
  18. inche hlovate :: waaaaa..btol tu.huhu

    ReplyDelete
  19. IntanBerlian :: errr..ika pon nk buat camtu jgak la lepas kawen.haha

    ReplyDelete
  20. maszull :: wsalam ^^ yup.btol tu kak :))

    ReplyDelete
  21. Hanif Idrus :: mmg jauh tersasar.hahaha.. tp tu la. semuanya atas diri masing2.

    ReplyDelete
  22. oklah tu selagi ika mampu dlm bidang akaun ni teruskan tp mmg keje lam akuan ni sakit otak kdg2..tensi2 hehehe..papepun doakan yg terbaik utk ika ok :)

    ReplyDelete
  23. keje akak pon bykk..huuhu sbb tuh lame xhapdet blog :)

    ReplyDelete
  24. el :: thanks akak ^^ . mmg tension.hukhuk

    ReplyDelete
  25. suecomey :: ika keje banyak pon update gak blog.hahaha

    ReplyDelete
  26. study lain keje lain. mesti susah nk adapt kan? pha is dulu matrik budak fizik, skrg amik kos frmasi. tu pon dah terkapai-kapai, sbb tak banyak basic biology. harapkan spm je... heheheh

    ReplyDelete
  27. tu la... member dulu top scorer account time study. dia minat. dah ada minat ok e dgn akaun. tp apa yang penting keje je kat mana dulu utk gain experience.

    ReplyDelete
  28. eh, science computer. samelah dgn kite ^_^

    ReplyDelete
  29. pha is :: tu la pasal. ika pon harap basic je la akaun tu.hehe

    ReplyDelete
  30. anisalya :: kalau minat mesti best sgt kan.hukhuk

    ReplyDelete

Don’t find love, let love find you. That’s why it’s called falling in love, because you don’t force yourself to fall, you just fall. :)

Copyright © Noor Atikah Ramli Designed by azhafizah.com