selalu je tukar-tukar

..start tahun 2008 until now, ika selalu je tukar-tukar keje..
..hukhukhuk..
..ika nie jenis yang tak boleh tahan lama dengan tempat keje..hihihi
..ika keje paling lama pon 6 bulan..

..tahun 2008 ika belajar kat UiTM Machang..
..ika amik kos Diploma Sains Komputer :)
..so, profession pertama ika adalah bidang PERKOMPUTERAN ^^


..then, ika buat part time sebagai PROMOTER..
..promoter untuk Cheetah Junior..
..baju kanak-kanak :)
..kat supermarket Billion dekat rumah ika nie jer..
..hukhuk..
..yg nie jap je ika keje..
..dalam 18 hari camtu..
..part time kan ? hihihi


..then, lepas kuar dari UiTM, ika keje kat Taska Mummyku kat Kota Bharu..
..ika keje sebagai PENGASUH :)
..ika keje kat sini lebih kurang 6 bulan..
..agak lama la kan ? ^^
..kerja yg paling ika suka..


..lepas tu ika pindah dok Kuantan, Pahang pulak lepas raya puasa tahun lepas..
..ika dok dengan kak long kat sana :)

..masa kat sana, ika keje sebagai CASHIER kat Guardian Kuantan Walk ^^
..nie lah keje pertama ika bila sampai Kuantan..
..ika keje kat sini sebulan je..
..then, ika berhenti sbb keje nie kan ade shift..
..kalau kena shift pagi ok la..
..kena shift malam, pkul 10 baru bleh balik..
..sian kat kak long nak amik..
..lagipon masa nie ika mmg xde lesen pon.hukhuk


..lepas berhenti keje kat Guardian, ika decide nak keje kat taska @ tadika..
..sbb keje taska @ tadika nie, mmg sure la balik sebelum malam.hikhik

..so, cari punye cari jumpe lah satu tadika yg baru je bukak..
..budak2 pon x ramai..
..so, profession ika yg seterusnya ialah GURU TADIKA..
..keje nie mmg best :)
..mengajar budak-budak..huhuhu
..tapi sayang keje tak lama..
..atas sebab2 tertentu T_T


..lepas tu ika keje sebagai KERANI :)
..kerani kat kedai komputer..
..kat sini agak lama..
..dalam 3 bulan jugak la ika keje sini..
..keje sini seronok sbb dikelilingi oleh orang2 yg sgt baik !
..hikhikhik..


..last sekali, ika decide balik Kelantan :)
..dan keje terbaru ika ialah AKAUNTAN..
..sangat2 di luar bidang..hihihi
..tapi kena usaha la kan ?
..dan sekarang dah masuk bulan kedua ika keje kat tempat baru nie..


..banyak kan keje yg ika penah buat ? hahahaha
..ika nie sangat cerewet..
..bukan boleh tahan pon..
..kalau dah tak suka tu, macam2 alasan yg ika buat..hihihi

..dan ika mmg tak boleh bekerja dalam keadaan yg ika tak selesa..
..so, bila tak selesa, we need to do something ! ^^
..pengalaman keje nie banyak bagi impak pada ika..
..impak sama ada negatif mahupun positif..
..sape yg suka kan tukar2 keje ?
..ika pon tak suka, tapi disebabkan kecerewetan yang melampau nie, jadi cam nie lah.. T_T


p/s :: 23/5 nie ade interview kt Kuantan :)


6 comments:

  1. postingan2nya sangat bagus, menarik dan bermanfaat,,terus menulis,,karena dengan menulis kita bisa mengembangkan imajinasi kita dan menjadikan kita lebih kretaif..serta kadang bisa menghibur orang lain.. ^_^

    salam kenal
    kalau berkenan silahkan mampir ke EPICENTRUM
    folloback juga ya buat nambah temen sesama blooger,,tukeran link juga boleh,,makasih..^_^

    ReplyDelete
  2. Rizki Pradana :: salam kenal jugak ^^
    thanks :)

    ReplyDelete
  3. Cik Lynn :: hahaha..mmg banyak..cerewet sgt cmnie la jadinye ^^

    ReplyDelete
  4. mcm2 keje. hehe saya cuma ada pengalaman keje kedai nasi ayam dan promoter je. hehe

    xpe ika, pengalaman tu kan. janji halal. selamat bekerja! ;)

    jemput join giveaway saya. tarikh tutup: 7 jun 2012 ;)

    http://anakmama89.blogspot.com/2012/05/topup-giveaway-by-noor-fatin.html

    ReplyDelete
  5. yup..betul tu..
    pengalaman tu yg best :)

    ReplyDelete

Don’t find love, let love find you. That’s why it’s called falling in love, because you don’t force yourself to fall, you just fall. :)

Copyright © Noor Atikah Ramli Designed by azhafizah.com