Pembantu Pembangunan Masyarakat | Interview

..masa entry nie dipost kat blog ika nie, 
ika dalam perjalanan pulang ke Kota Bharu..
..baru je pagi td lepas interview :)

..ika dapat surat panggilan temu duga dari Suruhanjaya Perkhidmatan Awam..
..balik je keje petang tu, mama cakap ade surat temuduga..
..kemain lagi nie excited nak tengok ^^


..alhamdulillah, ika dapat panggilan temuduga untuk jawatan  Pembantu Pembangunan Masyrakat :)
..penantian yang agak lama.huhuhu
..walaupon baru je nak g temuduga, 
ika dah bersyukur sangat..
..lulus atau tak temuduga tu nanti, 
sama2 lah doakan untuk ika ^^

..dan ika ade buat research sikit pasal jawatan nie..
..then, terjumpa benda nie ^^


..tengok la..
..jumlah yg memohon jawatan nie adalah 38 590 orang..
..dan ika salah sorang nye..hikhik
..then, jumlah yg dipanggil temuduga plak 618 orang..
..ika pon termasuk dalam 618 org yg bertuah tu..
..tp hanya 40 kekosongan sahaja..
..mampukah ika masuk dalam 40 tu ??
..insyaallah ! ^^

..nak tahu ape sebenarnya tugas utk jawatan nie ?

Pembantu Pembangunan Masyarakat Gred S17 bertugas membantu dan bertanggungjawab dalam segala urusan bagi pemulihan kanak-kanak cacat, perkhidmatan pemulihan akhlak dan lain-lain. Di samping itu memberi khidmat nasihat kepada Pertubuhan Sukarela seperti Pusat Harian Kanak-kanak Terencat Akal, Rumah Orang-orang Tua dan Asrama Anak Yatim.

*****

..sebenarnye nie temuduga spa yang ketiga dah ika g..
..yang pertama dulu untuk jawatan Jururawat Masyarakat..
..masa tu ika tgh blaja kat Uitm..
..ingat lagi masa tu, arwah papa yang hantar 
ika g temuduga :)
..untuk jawatan nie, ika mmg taknak sbnarnye..hikhik
..ika tak boleh keje cam jururawat nie..
..takut nak suntik orang..
..tapi sbb nak jaga hati keluarga tersayang, ika kuatkan semangat untuk g temuduga..huhuhu

..then, temuduga yang kedua pulak untuk jawatan 
Pembantu Tadbir..
..yang nie kalau tak salah ika tahun lepas..
..yg nie mmg ika usaha kaw2 punya..
..sbb ika mmg suka jawatan tu..
..tapi xde rezeki :(

..dan sekarang, jawatan Pembantu Pembangunan
Masyarakat pulak ^^



..antara persiapan ika untuk menghadiri temuduga..
..fail sijil-sijil dan jugak resume..
..dan insyaallah, ika akan pakai baju kaler pink..
..semua lah kaler pink ! hahahaha
..pink kan kaler feveret ika..
..ika harap pink jugaklah warna bertuah utk ika :)
..aminnnnnn !

..buat rakan-rakan blogger ika, doakan yang terbaik buat ika nnt yer :)

2 comments:

Don’t find love, let love find you. That’s why it’s called falling in love, because you don’t force yourself to fall, you just fall. :)

Copyright © Noor Atikah Ramli Designed by azhafizah.com