keadaan di ofis

..dah sebulan lebih ika keje kat tempat baru nie..
..keje baru..
..dengan tugas baru..
..beralih profession lg..hukhuk
..sekarang dah jadi akauntan  plak..

..masa blaja kat Uitm dulu, ika penah blaja akaun..
..tapi untuk satu semester je..
..tu pon ika blaja basic akaun je..
..yg debit kredit tu.hikhik

..even ika nie xde tahu sgt pasal akaun nie, ika tetap kuatkan semangat nk bekerja..
..sbb nak cari rezeki la kan ?
..nak kahwin..
..nak ade motor ngn kete..
..so, semua tu kena guna duit yer :)

..masa ika mula2 bekerja kat company nie, seriusly ika cakap yg dia xde bahagian akaun..
..then, ika la yg kena uruskan bahagian akaun..
..so, bincang2 dgn bos, bos suruh buat akaun start dengan tahun nie, 2012..
..maksudnye ika kena cover akaun untuk bulan JANUARY, FEBRUARY, MARCH dan APRIL :'(

..sebelum start buat akaun nie, ika kena la asingkan semua dokumen2 yg company nie ade..
..dokumen2 pon dah dok berterabur..
..so, itu tugas ika yang pertama ^^
..bila ika dah susun2, jd la cam kat bawah nie..


..amacam, lawa x ika susun ? hukhuk
..bos pon kemain terkejut..hahaha
..tp tu bukan cara nak amik hati bos ye..
..ika buat sbb mmg tu tugas ika..hikhik



..inilah segala dokumen2 yg perlu dikey-in kan data2 nye ke dalam sistem..haishhhh
..tak ke banyak tu..
..even keje ika berlambak, ika still cari masa nak layan fb, twitter dan tak lupa jugak youtube..hahaha
..buat keje straight je smpai balik, boleh jadi senget ika nie..


..meja yg tak sengaja disepahkan..hukhuk
..kertas2 akaun yg kena check sebijik2 nombor, manalah tau kot2 ade typing error..
..kot 0.10 sen, ika tulis 0.01 sen..
..tak ke rugi tu.hihihi

..dan sememangnye keje ini memerlukan tahap kesabaran yg tinggi kerana perlu bermain dgn nombor2 yg kemain banyak..hikhik


..sempat lg layan youtube..
..saje dok tgk citer Cinderella Story : Once Upon A Time..
..citer tu sedap :P
okbai !



2 comments:

Don’t find love, let love find you. That’s why it’s called falling in love, because you don’t force yourself to fall, you just fall. :)

Copyright © Noor Atikah Ramli Designed by azhafizah.com