Charlie Chaplin

..penah tengok Charlie Chaplin ?
..hukhukhuk..
..ika penah tgk :)
..kat youtube.wakakaka

..nie nak story sikit pasal Charlie Chaplin..


..Sir Charles Spencer "Charlie" Chaplin, KBE adalah seorang pelakon Inggeris komik, pengarah filem dan komposer paling dikenali untuk kerja-kerja yang dilakukan semasa era silent filem..
..dilahirkan pada 16 April 1889..
..dan meninggal pada 25 Disember 1977..

..Beliau menjadi filem yang paling terkenal bintang di dunia sebelum akhir Perang Dunia I..
..Chaplin menggunakan mimos dagelan, dan lain-lain rutin komedi visual, dan masih baik sehingga ke era yang talkie, walaupun filem itu menurun dari akhir tahun 1920-an..


..Peranan beliau yang paling terkenal adalah tramp, ia pertama kali bermain dalam komedi Keystone Kaum Auto Kid di Venice pada tahun 1914..
..Daripada April 1914 satu-reeler Dua Puluh Minit seterusnya Cinta, beliau menulis dan mengarah filem..
..Dengan Mary Pickford, Douglas Fairbanks dan DW Griffith, beliau bersama mengasaskan Artis Amerika pada tahun 1919...



thanks WIKIPEDIA :)

..sori sbb ayat dah kucar kacir sbb translate je tu sebenarnye.hukhuk
..
..then, ika ade terbaca kat surat khabar pasal Charlie Chaplin nie..
..tongkat dia kena lelong..


..nak ke website dia pon boleh..
..klik SINI :)






4 comments:

  1. wow, hebatlah sis pernah tgok cite dy..ena just pernah tengok muka je sbb misai dy yg pelik dan unik tu, tak tahu menahu sapa dy... good information...thanks for sharing

    ReplyDelete
  2. ejulz :: yup..komedi senyap2 je tau.hukhuk

    ReplyDelete
  3. Lady Ainaa :: hahahhaha..oenah tgk kt youtube dik ^^

    ReplyDelete

Don’t find love, let love find you. That’s why it’s called falling in love, because you don’t force yourself to fall, you just fall. :)

Copyright © Noor Atikah Ramli Designed by azhafizah.com