Novel 42 :: Cinta Si Ikan Buntal Dan Si Kambing Liar - Muliati Abdul

..dah habis baca satu ketul novel lagi..
..macam banyak je masa terluang ika kan ? hahaha
..banyak la sangat..

CINTA SI IKAN BUNTAL DAN SI KAMBING LIAR - MULIATI ABDUL


SINOPSIS ::

Permusuhan yang terjadi semenjak di zaman persekolahan berlarutan sehingga masing-masing sudah menginjak ke alam dewasa. Adam yang boroi mendapat gelaran si ikan buntal daripada Kamilia yang digelarnya kambing liar.

Keadaan semakin tegang apabila ibu Adam dan nenek Kamilia sepakat untuk menyatukan mereka dengan ikatan perkahwinan. Keegoan Adam dan kecurigaan Kamilia menyebabkan mereka rela mengekang perasaan masingmasing yang sememangnya sudah bergetar di antara satu sama lain.

Kehadiran Doktor Khairyzan yang menagih kasih Kamilia menyebabkan Kamilia tersepit di antara dua pilihan. Sheila yang gigih meraih cinta Doktor Khairyzan menggunakan Adam demi mencapai matlamatnya. Masing-masing salah faham di antara satu sama lain. Adam ingatkan Kamilia cuba merampas Doktor Khairyzan daripada Sheila. Kamilia pula beranggapan Adam adalah teman lelaki Sheila.

Apakah kesudahan cinta si ikan buntal dan kambing liar ini? Berjayakah Doktor Khairyzan memperisterikan Kamilia? Berjayakah Sheila bersatu dengan Doktor Khairyzan? Adam? Siapakah yang bakal dipilihnya untuk menjadi suri hidupnya? Kamilia, si kambing liar ataupun Sheila?



..novel nie sweet..
..huhuhu..
..sweet time mak Adam rahsiakan pertunangan Adam dengan Kamilia utk second time..
..Adam tak tahu ape2..
..sedih kemain lagi..
..last2 dia kena tipu..hahaha


4 comments:

  1. salam kenal.i dah follow blog kiut ni.follow i balik ye..tq..;D

    ReplyDelete
  2. best op? bru je dptkan novel ni..tp xsmpat ag nak bace,,hrp2 bsmgtlah nak bace lps bace n3 ni

    ReplyDelete
  3. Sherwieyna Muzzawer :: thanks dear ! ^^

    ReplyDelete

Don’t find love, let love find you. That’s why it’s called falling in love, because you don’t force yourself to fall, you just fall. :)

Copyright © Noor Atikah Ramli Designed by azhafizah.com