a picture of a time in your life that’s over, but you wish wasn’t

Assalamualaikum & Salam Sejahtera to all readers ^_^

Day 22 - A picture of a time in your life that's over, but you wish wasn't.


..hari yg ika g jalan2 kat Pantai Sepat dulu mmg best sgt..
..xtau nape..
..tp mmg best ;)
..tenang dan sangat cool ^_^
..sbb tu ika nak sgt pergi smula mase tu..


Read More

Biar Mimpi Sampai Ke Bintang | Telemovie 5

Assalamualaikum & Salam Sejahtera to all readers ^_^

..nk review lagi satu telemovie best..
..mesti ramai yg dah tengok kan?
..ika suka citer nie..
..best..
..lagipon Ellfira Loy tu cantik !
BIAR MIMPI SAMPAI KE BINTANG


 Sinopsis ::

Alyah adalah seorang gadis remaja biasa yang baru menerima keputusan SPMnya. Dia bermimpi untuk menyambung pelajarannya ke pengajian tinggi, tetapi oleh sebab pemikiran ibunya, Peah, yang masih kekampungan yang mengutamakan anak lelaki, Alyah terpaksa mengikut kehendak ibunya untuk menolong di gerai ayam mereka di pasar.

Andy Rasputra adalah seorang anak jutawan dari Bandung yang menetap di Malaysia. Dia rimas dengan kehidupannya di Malaysia kerana dia merasakan semua orang yang ingin berkawan dengannya adalah disebabkan kekayaannya.


Pada suatu hari Andy mengambil keputusan untuk berpura-pura menjadi miskin dengan pertolongan bekas pembantu rumahnya, Mak Yam. Sementara itu, Kinah, kawan baik Alyah menyuruh Alyah berpura-pura menjadi kaya agar dia tersangkut dengan teman yang kaya supaya impianya tercapai. Alyah dan Andy bertemu melalui laman facebook dan mula jatuh cinta. Andy akhirnya memberitahu hal sebenar tentang dirinya kepada Alyah, ketika Alyah ingin memberitahu keadaan sebenar, dia dihentikan oleh Kinah. Tetapi segala-galanya terbongkar apabila ibu Alyah menyangka yang dia akan menjadi GRO. Apabila Andy mendapat tahu keadaan yang sebenar, dia amat kecewa dan berlalu meninggalkan Alyah.


..suka dengan watak Kina (kawan baik Alyah) yg cakap omputih..
..kelakar !
..rich jadi rech..
..paling best, Kina cakap, "Sorry to say" ;)
..best jugak dapat kawan mcm Kina..
..free2 je bagi ipad tu..huhu



Read More

a picture you might have edited to make yourself more attractive.

Assalamualaikum & Salam Sejahtera to all readers ^_^

..dah 20 soalan ika jawab nampaknye..
..ade 10 hari lagik !
..jom jawab soalan hari ke 21 plak ;)

Day 21 - A picture you might have edited to make youself more attractive.


..nie la kot gambarnye..

"jangan biarkan perahu hanyut tidak berpenghuni,
nanti hanyutnye tidak singgah ke pelabuhan"

Read More

Bobby | Movie 13

Assalamualaikum & Salam Sejahtera to all readers ^_^

..hari nie ika review movie feveret mama dan jugak arwah papa..
..tau x movie pe?
..citer nie citer hindustan..
..citer ni memang femes time dulu2..

..mesti ade mak ayah korang yg suke jugak tgk citer nie..
..mama dgn arwah papa ika dulu lebih 10 kali tgk citer nie..
..mase tu diorang baru mula2 nak bercinta..huhuhu

BOBBY


SINOPSIS ::

Mr. Nath lives a very wealthy lifestyle in India along with his wife, Sushma, and a 6 year old son, Raj. Both he and Sushma lead a very busy life, so much so that they have no quality time to spend with Raj, leaving his care, even breast-feeding, to their maidservant, Mrs. Braganza, who Raj regards as his mother. When Mr. Nath finds Raj to be precocious, he has him enrolled in a distant boarding school. When Raj returns after 12 years, he does not find any change, save that Mrs. Braganza does not work there anymore as she has been fired by Sushma. At his 18th birthday party, he meets with flirtatious Nima, and this is when he sets his eyes on Bobby, Mrs. Braganza's 16 year old granddaughter, and falls head over heels in love with her. To his delight he finds that she also loves him, much to the chagrin of his parents, who agree to meet with Bobby's dad, Jack, and Mrs. Braganza.


..ika pon suka tgk citer nie..
..best !!!
..sweet je tgk diorang ^_^
..lagu pon best..




..best kan? ;)

Read More

a picture of you making a ducky face at the camera

Assalamualaikum & Salam Sejahtera to all readers ^_^

..dah 20 hari ika join 30 Days Picture Challenge ;)
..hari nie mase utk menjawab soalan utk hari ke 20..
..lagi 10 hari nak habiskan cabaran..

Day 20 - A picture of you making a ducky face at the camera.


p/s :: cmnie ke nk buat ducky face? hahhahaha


Read More

Wordless Wednesday #19

Assalamualaikum & Salam Sejahtera to all readers ^_^



Read More

a picture of you in your room

Assalamualaikum & Salam Sejahtera to all readers ^_^

..jom tengok soalan utk hari ke 19..
..19 sudaaaaa..

Day 19 - A picture of you in your room.


..gambar dalam bilik..
..muka ika je yg lebih..
..xnampak bilik pon..kih3

..bilik terlampau 'kemas'..
..malu nak tunjuk..
..tunjuk kat mr rongoks je la ;)


Read More

Novel 36 :: Masih Ada Rindu - Mimie Afinie

Assalamualaikum & Salam Sejahtera to all readers ^_^

..nak review novel jap..
..dah lama tak baca novel..


SINOPSIS ::

MASIH terasa manisnya detik bulan madu pabila secara tiba-tiba Hakim pergi meninggalkannya. Pergi begitu sahaja, tanpa pamitan tanpa sebarang pesan. Lalu kepada siapa lagi harus dia bergantung harap? Kepada siapa lagi harus dia mengadu nasib? Apakah sepanjang usia dia harus mengendong duka ini?


Syafika sedar, air mata bukan penyelesai masalah. Tangisan juga tidak mampu merungkai segala kekusutan. Ada kala dia tidak setabah itu untuk menghadapinya berseorangan. Ada ketika dia tewas jua.


Tatkala hati masih dibalut lara, muncul insan lain yang sudi menjadi pengganti. Namun, cintanya terhadap Hakim terlalu mendalam dan tidak mungkin padam. Rindunya masih ada dan tetap menyala. Tapi dia sedar... perjalanannya masih terlalu jauh. Dia tidak harus karam dalam badai kerinduan ini. Dia tidak harus hanyut dalam arus cinta yang bukan miliknya lagi. Akhirnya, dia nekad untuk menerima.


Sayangnya, di saat kelukaan hampir pulih dan hati mula belajar untuk menyayangi, hatinya dilukai. Kecewa dengan apa yang terjadi, dia nekad melarikan diri. Dalam pelarian itu dia mula merasakan sesuatu. Dalam benci, kiranya masih ada rindu buat si dia.


Dan tanpa disedari... bibit-bibit cinta mula bersemi di hatinya.



"Rasa rindu itu tetap hadir selagi niat setia masih tersisip di hati"


..bg ika novel nie best..
..lagipon nama dia Ika..hihihiihih
..tp sedih la..
..suami dia meninggal ;(
..pe2 pon best sgt sbb dia dapat asben baru yg sweet..


Read More

a picture of something you’re afraid of.

Assalamualaikum & Salam Sejahtera to all readers ^_^

..hari nie ika nak jawab soalan utk hari ke 18 ;)
..dah masuk hari ke 18..
..tinggal lagi 12 hari nak abeskan..

Day 18 - A picture of something you're afraid of.


..korang mesti kenal kan?
..mesti korang suka sangat2 dengan kucing kan?
..ika??

..ika bukan tak suka..
..ika just takut kat kucing..
..kalau setakat kucing tu berjalan tanpa gesel2 or buat ape2 la dekat ika, ika akan ok je..
..tp kalau kucing tu dtg nak gesel2 or manja2 dgn ika, mmg ika lari !
..hahahahahaha..

..seyes ika mmg tak berape berani dgn kucing nie..
..bukan takut..
..tak berapa berani je..kih3

..kucing mmg comel..
..tp adoiiiiii..
..wa takut sama lu..
okbai


Read More

suka budak tak suka badak

Assalamualaikum & Salam Sejahtera to all readers ^_^

..sejak bertukar profession nie, rase rindu sangat2 dekat budak2 dekat taska & tadika..
..dulu keje tiap2 hari jaga budak, main dgn budak..
..skrg keje ngadap pc, ngadap invoice, ngadap payment voucher, ngadap no siri sampai naik juling mata..
..haishhhhhh..


..rindu sangat2 nak buat tarian chicken dance smpai semput..
..rindu nak nyanyi lagu wheels on the bus sambil buat gaya drebar bas..
..rindu nak makan dgn budak2 kat taska..
..rindu nak buat susu utk budak2 sambil try cket2..
..rindu nak guling2 atas lantai sampai bersih lantai tu..
..rindu nak mandi dalam kolam dgn budak2 sambil buat aksi terjun xsenonoh..

..dulu keje enjoy je sbb main dgn budak..
..suara budak2 nangis tu dh ibarat lagu..
..skrg dgar bunyi tgn dok menaip je la..
..tu pon lagu jgak.. ^_^


..tp apa kaitan nye plak dgn badak?
..ntah..
..konfius..
..xsuka badak..


..walaupon dia pakai baju kaler pink..
..walaupon dia agak chumel dalam gambar nie..


Read More

a picture of yourself and a family member

Assalamualaikum & Salam Sejahtera to all readers ^_^

..nak jawab soalan lagik !
..soalan utk hari ke-17 sudaaaaa ;)

Day 17 - A picture of yourself and a family member.


..nie la antara family ika..
..bukan semua pon..
..ika rase nie baru 3/4 je..
..adik beradik ika nie bukan jenis yg suka amik gambar..
..melainkan ika..huhuhuu

..gambar nie mase raya puasa yg lepas..
..mase nie dekat Pasir Puteh, Kelantan..
..dekat kampung mama..
..mama pon xde dalam gambar tu..huhuhu
..mama ika nie paling susah nak amik gambar dia..

..nnt ika usahakan amik gambar family ika yg besar tu ;)


Read More

entry ke 1000 ^_^

Assalamualaikum & Salam Sejahtera to all readers ^_^

..excited nak tulis entry nie..
..nie adalah entry ika yg ke 1000 dalam masa 
1 tahun 9 bulan  8 hari ;)
..tak sampai 2 tahun lagi..
..haishhhhh..



..sedar tak sedar dah 1000 entries yg ika buat..
..bila belek2 balik entry yg lama2 dulu rase cam kelakar plak..
..penah jugak terfikir, nape la ika tulis entry cm tu la, cm nie la..
..rase jugak nk delete entry yg dah berzaman tu..
..tp bila ingat balik, semua tu kenangan ;)
..nnt anak cucu boleh baca then tertawakan ika..hahaha

..ika buat blog nie saje je..
..utk abadikan setiap perkara yg berlaku dalam hidup ika sama ada perkara tu gembira ataupun sedih..
..sejak ade blog, ramai ika dapat kawan baru..
..kawan yang tak pernah jumpa ^_^

..harap blog ika nie bertahan la..
..dan ika masih boleh teruskan conteng2 kat blog nie..
..insyaallah..

Read More

a picture of someone you could never imagine your life without

Assalamualaikum & Salam Sejahtera to all readers ^_^

..dah masuk hari ke 16..
..dah ade 15 gambar semua..
..tp nape 15 bukan 16 sedangkan ika dah jawab 16 soalan?
..sbb hari ke 16, gambar sama cam hari ke 8 ;)

Day 16 - A picture of someone you could never imagine your life without.


..yes !!
..i can't imagine my life without my mum..
..blom cukup kuat lagi..
..cukup la kehilangan papa setahun yg lepas..


Read More

suami

Assalamualaikum & Salam Sejahtera to all readers ^_^


..sekadar perkongsian bersama..
..ika baca dekat fb..
..suka sangat !


..untuk bakal suami ika..
..siapa tahu kamu sedang membacanya sekarang ^_^




Wahai suamiku..

Demi ALLAH,bila saja cinta kepada makhluk menjadi junjungan tertinggi dari tiap hamba,maka ketundukan dan sujud ini ku hibahkan padamu.

Namun,demi ALLAH,setinggi-tingginya cinta adalah untuk Rabb-ku,maka ku menolak cinta seorang Juliet pada Romeo ataupun Laila pada Qais nun majnun,karenanya.. ajarkanlah aku mencukupi diri dengan muhabbah sebaik-baiknya muhabbah pada ALLAH yang telah mempertemukan kita dan Rasul sebagai tauladan tertinggi kita,agar dapat kucintai kau dengan makna cinta yang paling tinggi,yakni karena ALLAH dan untuk mendekati ALLAH.

Bila kecantikan duniawi di atas segalanya,maka demi ALLAH,akan kukejar sedaya upaya meraih indah dunia ini untuk membuatmu terbius oleh keelokanku.Kupenuhi detik hariku dengan berbagai warna gincu dan celak mata.

Namun,demi ALLAH,taqwa adalah sbaik-baiknya perhiasan diri,karenanya..ajarkanlah aku memperhias-diri dengan semulia-mulianya akhlak sebagai istri yang shalihah.Yang senantiasa memperbagus lisan serta geraknya. Memaniskan diri dengan tawadhu dan kebersahajaan.



Bila kekayaan harta pantas menjadi buruan setiap jiwa,maka demi ALLAH,akan kupinta berpuluh pilar yang memenuhi rumah kita nanti. Emas dan mutiara akan menjadi rengekanku sepanjang siang dan malam.

Namun,demi ALLAH,dunia beserta seisinya ini bagai setetes air di bentangan samudera,karenanya.. ajarkanlah aku memenuhi hati ini dengan rasa syukur tiada kira dari tiap nafkah halal serta thayyibmu,dari 2,5% rejeki yang kita keluarkan,dan dari sedekah yang kita ikhlaskan bersama.

Aku mencintaimu karena ALLAH…




SHARE drpd ~*•.Sebelum Engkau Halal BagiKu.•*~


Read More

a picture of something you love

Assalamualaikum & Salam Sejahtera to all readers ^_^

..yeay !!..
..dah masuk hari ke 15..
..maknenye ika dah berjaye buat separuh drpd challenge nie..
..ape lagi..
..jom la jawab soalan hari ke 15 ;)

Day 15 - A picture of something you love.


..ika sangat2 suka benda nie..
..Tutti Frutti !!..
..yummy..

..dah banyak kali makan benda nie..
..suka sbb ika boleh pilih sendiri nak perisa ape..
..nak letak pe bnda dalam bekas tu..
..yg pling best sbb boleh letak buah..
..suka sgt dgn kiwi & strawberry..
..yg tu mmg wajib letak bila makan TF nie..


Read More

ole-ole dari Switzerland

Assalamualaikum & Salam Sejahtera to all readers ^_^

..dah masuk minggu ke-3 ika bekerja di Intersoft Computer Sales & Services nie..
..alhamdulillah..
..ika rase selesa keje kat sini ;)
..kawan-kawan kat tempat keje baik & sporting..

..minggu pertama ika masuk keje, ika sempat jumpa boss ika sekali je mase tu..
..then, boss ika dgn isteri dia yg jgak boss kat tempat ika nie pegi melancong ke Switzerland..

..then, minggu lepas diorang dah pon selamat pulang ke Malaysia..
..alhamdulillah..
..boss dgn madam bagi kitorang ole-ole dari Switzerland..
..ika xsangka la jugak sbb ika kan baru je keje kat situ tp dapat jugak ole-ole dari Switzerland..
..hihihihi..

..madam bagi fridge magnet dari Switzerland..




..walaupon ika xpenah sampai Switzerland, ade jgak kenangan dari negara tu..
..hhuhuhuuhuh..
..thanks boss & madam !!

Read More

a picture of something you hate

Assalamualaikum & Salam Sejahtera to all readers ^_^

..nak jawab soalan hari ke-14 plak..
..jom !

Day 14 - A picture of something you hate.


..nie la gambar benda yg ika xsuka..
..mesti korang tau pe bnda nie kan?
..mesti korang tau nape ika ade benda nie kan?

okbai

p/s :: janganmerokokdekatsaya.


Read More

fb timeline

Assalamualaikum & Salam Sejahtera to all readers ^_^

..skrg kan dah kecoh kat fb pasal fb timeline..
..suka x dgn fb timeline?
..huhuhuhu..
..ika suke sangat !

..mula2 tu mmg xsuka..
..sbb cam berserabut..
..tgk yg member buat cm serabut sangat..
..so, malas la nak buat..


..then, bila dah buat..
..rase best & teruja plak..
..sbb??
..sbb ika boleh letak gambar budak comell tu besar gedebak ! atas sekali tu..
..dah jadi cam blog plak kan?
..fb pon dah ade header..
..terbaik la !

..lepas nie ape plak yg akan jadik kat fb ??
..kita tungguuuuuu..


Read More

a picture of the person you do the craziest things with

Assalamualaikum & Salam Sejahtera to all readers ^_^

..nampaknya dah masuk hari ke-13 ika join challenge nie..
..tak sampai separuh pon lagik..
..haishhhhh..

..jom tgk soalan untuk hari ke-13..

Day 13 - A picture of the person you do the craziest things with.


..nie la org yg ika buat benda2 giler..
..pe benda2 giler yg ika buat?

..benda paling giler ika penah buat..
..naik family raft dekat Gambang Waterpark dgn diorang nie..
..memang konfem xnak naik dah lepas nie..

..yg ika xfaham cmne la diorang boleh siap gelak2 naik family raft tu..haishhhh
..orang lain mase naik tu dah bertempik dah..
..diorang nie lain cket..
..belum naik dah bertempik-tempik dah..
..bukan bertempik sbb takut..
..tp sbb suka dan teruja..

..yg ika nie plak dah semacam..
..cuak !
..mmg xnak naik dah benda tu..
..mmg pucat la muka lepas tu..
..waaaaaaaaaaa..
..kenangan paling teruk ! dem !
..dan benda paling giler ika penah buat !


Read More

menang lagik !

Assalamualaikum & Salam Sejahtera to all readers ^_^

..just nak gtau yg ika menang lagik !
..menang lagi??
..menang ape??

..ika menang giveaway drpd Syira Salleh & Cik Nad..


..sebenarnye ika baru sempat buat entry..kih3
..ika menang tempat ke-5..
..ok la tu kan?
..alhamdulillah ^_^


..first time sampai Shah Alam..
..first time jejakkan kaki ke I-City..
..kenangan paling indah ^_^



..thanks Syira & Cik Nad sbb berkenan jugak kat gambar nie..
..credit to Didie for dis picture..hihihi
..gambar mase g I-City Shah Alam..
..betapa teruja nye Cik Rongoks terhadap lampu yg berwarna-warni itu..

..dan ika jugak tak sangka ade rezeki menang..
..sbb ade 155 peserta yg join giveaway nie..
..haishhhhh..
..mmg sgt2 tak sangka la..
..then, ika masuk top 28..
..tu pon dah kira syukur..
..then, alhamdulillah..
..rezeki menang tempat ke 5 ;)

Read More

a picture that makes you laugh

Assalamualaikum & Salam Sejahtera to all readers ^_^

Day 12 - A picture that makes you laugh.


..nie la gambar yg buat ika ketawa..
..ika jumpa gambar nie kat satu blog..
..dah hilang dia punye link..
..nak cari semula kan jenuh la..
..hihihihi..

..agaknye nie la yg terjadi bila pasang ramai gf/bf kan? 
..hahahahahaha..
..tp dia ingat ke sape  My Love 1, My Love 2 dan jgak My Love 3..
..buatnye tertukar nama..
..tak ke naye..
..haishhhh..

..baru je habis cakap dgn My Love 2..
..My Love 1 dah call..
..tgh syok2 cakap dgn My Love 1, My Love 3 call..
..huhuhuuhuh..
..agaknye pe alasan nak bagi kat My Love 3 tu ek?

..tak sanggup ika nak hadapi situasi cmnie..
..penim..
..camne la bila satu hari kantoi dgn tiga2 My Love tu..

p/s :: hatihatidijalanraya


Read More

Wordless Wednesday #18

Assalamualaikum & Salam Sejahtera to all readers ^_^



Read More

Copyright © Noor Atikah Ramli Designed by azhafizah.com