Sanggul Beracun | Telemovie 3

Assalamualaikum & Salam Sejahtera to all readers :)

..korang pernah tengok telemovie Sanggul Beracun?
..lakonan mantap Erra Fazira ^_^
..ika excited nak tengok citer nie..
..sbb dia dapat kahwin dgn 100 lelaki..hihihi

..tapi tiap kali nak tengok, mesti ade je halangan..
..ika baru je berkesempatan tgok citer nie..
..baru je..haishhhh
..tp xpe la..
..tercapai jugak hajat..huhu


SINOPSIS ::


Sanggul Beracun digarap berdasarkan mitos Siti Aminah yang popular di kalangan orang Johor.“Ini bukan cerita seram atau apa, tapi cerita ini berdasarkan penderitaan Siti Aminah yang ditinggalkan oleh ibunya yang malu untuk mengaku mempunyai anak.“Siti Aminah dibesarkan oleh bapa yang akhirnya meninggal dunia. Sejak itulah dia hidup sendirian dan menempuh semua cabaran.“Apabila menjadi cantik, dia tidak takbur cuma dia tidak sabar untuk menamatkan syarat yang ditetapkan,”.





..citer nie mmg best !
..xrugi tengok..
..dan erra mmg super cantik ! ^_^

Read More

"Guest" tak dikenali

Assalamualaikum & Salam Sejahtera to all readers :)

..ika just nk gtau yg ika terpaksa buang ika punye shoutbox..
..sbb ika bru je beberapa hari lepas dapat "Guest"..
..tetamu yg malu nk kenalkan diri..

..mungkin "Guest" tu akan ckp cmnie, "eleh ! takut la tuh.sbb tu buang shoutbox !"..
..hahahahahha..
..see ! ika dh tau "Guest" akan ckp cmtu..

..ika rase ika kenal dgn "Guest" nie..
..sbb hanya dia je yg suke buat cmnie..
..tp xbaik tuduh2 nie..
..so, let it go ^_^..
..ika just tak nak "Guest" tu buat kotor kat blog ika nie..
..penat nak sapu sampah..


..shoutbox nie pon ika rase ika baru je letak dalam sebulan cmtu..
..ika xnk besarkan hal nie lagi..
..so, kamu pon berhenti la buat keje camni ye..
..pe kamu nak cakap, cakap la..
..terpulang pada diri masing2..


..ika dah ade shoutbox baru..
..xnak conteng ke?
..even kamu "Guest", ika still boleh jejak siapa kamu ^_^ ..

..pengalaman mengajar ika..
..dulu ika penah kena..
..skrg kena lagi..
..bila semua ni nak berakhir..


Read More

jalan-jalan di pasir mas

Assalamualaikum & Salam Sejahtera to all readers :)

..hari nie nak tunjuk kat korang gambar mase ika jalan-jalan dekat umah abg ipar ika..
..rumah dia dekat Kampung Kenak, Pasir Mas, Kelantan..









..pemandangan nie ika amik btol2 depan rumah abg ipar ika..
..musim hujan..
..so, penuh la dengan air..
..dah hd cm sungai plak..
..klau xsalah ika, tempat tu sebenarnya sawah padi..

..kat pasir mas, banyak kawasan yg banjir..
..dekat kawasan umah abg ipar ika pon ade yg banjir..
..bila lalu jalan kat sana, siap bleh tengok budak2 mandi air banjir..
..berani btol diorang..hihihihi

..alhamdulillah..
..kawasan rumah ika belum banjir lagi ^_^

Read More

Sungai Kelantan

Assalamualaikum & Salam Sejahtera to all readers :)

..balik Kelantan lagik !
..balik main air..hahaha
..kakak ika bawak pegi jalan2 kat tesco..
..sbb kat sana dekat dgn Sungai Kelantan..

..mmg ramai la lepak kat sana petang2..
..tambah2 musim hujan nie..
..lagi la kan? huhuhu
..smua dok tgk air sungai Kelantan..
..termasuk ika ^_^

kakak & abg ipar



..mase kitorang sampai nie dalam pukul 5 lebih..
..cuaca mendung..



..anak saudara ika yg comel ^_^
..amani nie xbleh duduk diam..
..biase la kan budak2..hihihi
..bawak dia jalan2 amik angin petang..


..tengok la kuat kan angin?
..hujan pon dah mula turun..
..kitorang pon mula gerak utk next destination ^_^

Read More

Salam Maal Hijrah 1433H

Assalamualaikum & Salam Sejahtera to all readers :)


Salam Maal Hijrah 1433H



Read More

Si Tudung Tweet | Telemovie 2

Assalamualaikum & Salam Sejahtera to all readers :)

..ika nk berkongsi dgn korang tentang satu citer nie..
..telemovie Si Tudung Tweet..

SI TUDUNG TWEET


SINOPSIS ::

Telefilem menarik arahan Ghaz Abu Bakar ini mengisahkan tentang kehidupan pelajar di kolej yang inginkan perhatian. Zubaidah merupakan seorang pelajar kolej yang sanggup membuat apa sahaja supaya mendapat perhatian ramai. Liyana Jasmay yang memegang watak Zubaidah, berasa iri hati terhadap Marissa, lakonan Juliana Evans, yang dianggap saingannya. Marissa merupakan bukan sahaja bijak dari segi komunikasi dan penampilan, malahan ramai gadis di kolej ingin menjadi sepertinya dan menganggapnya sebagai idola.

Situasi ini membuatkan Zubaidah bertambah iri hati dan bertindak mencetuskan spekulasi di laman sosial terhadap Marissa. Apatah lagi ramai jejaka yang ingin menjadi teman Marissa. Pelbagai perubahan dilakukan oleh Zubaidah untuk menyaingi Marissa sehinggalah suatu hari, Zubaidah melakukan sesuatu yang tidak diduga semasa menghadiri kuliah pengajian Islam dan mendapat perhatian ramai! 



..citer nie agak best..
..bagi ika la..hihihi
..best jd Zubaidah sbb dia ade ayah yg sangat penyayang ^_^

Read More

Klip 3GP | Movie 10

Assalamualaikum & Salam Sejahtera to all readers :)

..ika nk review filem Klip 3GP plak..
..ika baru je tengok..
..semalam..hahaha

..sebenarnya xnak tengok..
..sbb member cakap xbest..
..then, semalam rasa boring sgt..
..so, tengok je la..

KLIP 3GP


SINOPSIS ::

Ada 4 kisah dalam Klip 3gp yang ditulis oleh Sofea Aliza. Filem ini memaparkan perkara benar yang telah terjadi di kalangan masyarakat kini berhubung penyalahgunaan teknologi. Kisah pertama ialah mengenai Eddie yang menikmati kejayaan dalam perniagaan internet pada usia 20-an.
Kisah kedua ialah tentang Maya Akhtar lakonan (Mimi) seorang wartawan yang komited kepada kerjayanya, tapi malang sebab dia menjadi mangsa ugutan Sunny yang memiliki rakaman video hubungan sulit mereka.
Kisah ketiga ialah tentang Suria, Mina dan Zakiah, tiga gadis remaja yang keluar malam untuk berhibur tetapi telah mengalami peristiwa yang menyeramkan apabila mereka diganggu makhluk halus.
Kisah ke empat ialah mengenai Sandra seorang pelajar yang menjadi mangsa deraan Jefri. Suatu hari Sandra telah diperkosa oleh sekumpulan lelaki bermotosikal ( mat rempit) yang diketuai oleh Jefri dan abang kandung Sandra sendiri bernama Burn. Mereka merakamkan kejadian rogol itu dalam telefon bimbit.
Kisah mereka berempat ini berbeza beza tetapi saling berhubung kait antara satu sama lain, kisah penyebaran video klip 3gp yang meluas dalam masyarakat melalui internet. Kisah mereka bertembung dalam satu kemuncak yang dramatik.



..bg ika filem nie biase je..
..ika xfaham citer nie sebenarnya..
..hihihihi..


Read More

main air dalam hujan

Assalamualaikum & Salam Sejahtera to all readers :)

..kali nie nak berkongsi pengalaman ika beronok-ronok kat Bukit Gambang Waterpark..
..best kot.hahaha
..pergi main air dalam hujan..
..hujan tu pon air jugak..hihihi

..dalam pukul 10 lebih, kitorang bertolak..
..berkonvoi 2 ketul kereta..
..then, dalam pukul 11 cmtu dh sampai..
..dekat je..*kot

..mase kitorang pergi dan sampai kat Bukit Gambang tu, still lg cuaca agak baik..
..xhujan..
..matahari pon dh mula keluar..
..alhamdulillah ^_^

abg ipar & kak long


kak amy & izayani ^_^



jam itu semakin hari semakin longgar.k

..lepas je kitorang beronok-ronok kat dalam swimming pool yg gojes nie, hujan pon turun dgn kadar yg perlahan..
..walaupon hujan turun tak henti-henti lepas tu, tapi orang still lg ramai..
..makin lama, makin ramai orang..
..makin lebat hujan, makin berpusu-pusu orang..hahaha


..pengalaman paling x best mase main air kat coco beach nie..
..bila dia pasang je ombak tu, bukan main lagi excited..
..bukan ika, tapi org lain..hahaha
..ika nie dh siap buat muka cuak..
..sebenarnya takut..

..then, bila dh laut bergelora nie..
..faham2 la kan..
..boleh berlaku macam2 kalau xkawal btol2..
..sampai satu masa, pelampung yg ika naik tu dilambung ombak sampai dia berpusing..
..so, jatuh la diriku..hahahahaha

..dah la time tu dok kat tempat yg agak dalam..
..mmg rse nk nangis la bila tenggelam dalam air tu..
..dok fikir, "sape nak tolong aku nie?"..
.."camne nak naik nie?"
.."selamat ke?"
..macam2 la kan..
..alhamdulillah, selamat ^_^
..muka dh pucat semacam lepas tu..huhu


..rehat jap kat pondok yg kitorang sewa nie..
..then, makan2 sampai x kenyang.hahahaha
..lepas tu ika ikut kak long dgn abg ipar naik kat satu tempat lg..
..kat sana ika main yg Family Raft Ride..
..yg pelampung besar tu..
..boleh duduk ramai2..
..pastu kena lalu ikut dia punye jalan yg berliku-liku tu..
..cam gelongsor..

..kat sini pon ika mmg xsuka..
..mungkin sbb ika penakut..*kot
..bila lalu ikut jalan gelongsor tu, rase cm pelampung tu nak terbalik la..
..rase kepala berpusing la..
..rase nak jatuh la..
..macam2 la yg ika rase bila perasaan takut tu mengade-ngade..
..mmg tutup mata terus..
..tangan kiri kanan nie dah pegang dia punye tempat pemegang tu ketat-ketat..
..mmg takut sangat2..


..lepas tu family yg lain g main air lg..
..ika dh surrender awal2..
..tengok dari jauh je la..
..sambil2 tu ade la jugak terfikir..
..diorang nie tak sejuk ke main air lama2..
..bukan setakat air dalam tu je..
..air hujan lagi..

..ika yg dok tengok pon dh menggigil sejuk..
..haishhhhh..
..mungkin antibodi diorang kuat..*kot
..then, kemas2..
..dah nak balik dah ^_^



polka dots.hahaha



..bye Bukit Gambang Waterpark !
..lain kali jumpa lagi..
..tu pon kalau ade duit.hahaha
..lain kali xnk dh lemas2 nie..huhuhu

Read More

tetiba rajin

Assalamualaikum & Salam Sejahtera to all readers :)

..ika nak tunjuk kat korang meja studi ika..
..nie meja tempat ika melepak..
..tempat mencurahkan idea untuk menaip entry2 yg x seberapa nie dalam blog..

..sebenarnye meja nie dah diubahsuai..
..sebelum nie agak berselerak..
..hahahahaha..
..then, sakit mata memandang..
..so, terpaksa la ubah sikit..
..susun2 yg mane patut..

..jadilah cmni..

..
..
..
..
..


..korang akan nampak benda2 pelik kat situ kan? hahhaa
..yg pertama ulat gonggok yg warna-warni tu..
..ika pon xtau nape dia dok situ..
..mungkin dia selesa di sana..

..sticker dinding yg bermotifkan katun..
..walaupon tuan bilik dh umur 21 tahun..
..hihihihi..

..beberapa ketul novel..
..tu sebenarnya stok ika tiap2 malam..
..bila tak bole tido, bacalah novel..
..hahahaha..


..jam loceng nie kak long ika baru beli..
..pink ^_^ ..
..lawa x? hihihih
..dengan harapan, ika boleh bangun awal..huhuhu
..susah sangat2 bangun awal..
..berat mata nak bukak..*alasan !

..best tau jam loceng nie..
..sbb bunyi dia kuat sangat2..
..then, bila kita tekan kt dia punye button tu, dia akan ckp "Good Morning"..hihihi
..lampu dia warna merah gituuuuu..

p/s :: harap meja nie akan sentiasa kemas ^_~

Read More

minggu jiwang ^_~

Assalamualaikum & Salam Sejahtera to all readers :)


..minggu lepas tahap keboringan ika sgt melampau..
..so, dgn adenya fb, ika tulis je pe2 yg ika baca, dengar @ lihat dekat ika punya status..
..kadang2 bila ika baca artikel yg kawan2 share dkat fb, ika suka sesetengah ayat, ika akan tulis balik ayat tu..
..kadang2 ayat yg ika share balik tu pon memberi ika banyak erti..












..effect drpd status yg ika tulis nie, ade la beberapa member ika call dan jugak msj..
..yg melucukan  bila diorang call dan mesej utk tanya soalan, "bila ika nak kahwin?", "ika kapel dgn sape?"..
..mungkin soalan tu bg diorang xde pe2..
..tp bg ika soalan tu amat melucukan..huhuhu


..minggu ini ika terpaksa mengurangkan tahap keboringan ika tu..
..takut nnt disalahfaham plak..
..lgpon minggu nie agak sibuk dgn blog dan jugak blogshop ika..
..so, terpaksa kurangkan aktiviti di fb even ika online..


..buat kawan2 fb ika, ika mintak maaf la ye kalau status2 ika tu menggelikan tekak korang..hahahaha


Read More

Copyright © Noor Atikah Ramli Designed by azhafizah.com