Raya Kedua :)

..hari nie kita dh sambut raya kedua..
..alhamdulillah, hari nie ika meluangkan masa untuk berjalan-jalan ke beberapa ketul rumah :)

..ika jalan-jalan hari nie dgn adik, kak lysda dan jugak sorang adik dia..
..kitorang bermula dgn rumah Mummy..
..owner taska tempat ika keje..


ika wif kak lysda :)

ika dgn adik :)



ika wif Mummy :)

..lepas beraya kat rumah Mummy, kitorang bergerak ke rumah mak saudara ika plak..
..then, lepas siap belasah beberapa ketul sate, ika pon menuju ke destinasi seterusnya :)


..ika bertolak ke rumah Fatimah & Aniq..
..jumpa diorang buat kali terakhir..
..aniq sangat2 aktif hari nie..hu3
..tak tahu nape..
..pe2 pon, sgt seronok berada di sana..
..beraya dengan keluarga Fatimah & Aniq :)
..semoga ukhuwah ini akan terus berkekalan..


..lepas tu, kitorang ke destinasi terakhir..
..rumah Najwa & Ayna..
..tema pepel nampaknye umah dia hari nie.hi3
..sama cm ika..
..pakai baju kaler pepel :)


 ..thanks buat yang sudi menjemput..
..maaf buat yang tak sempat nak g beraya kat rumah tu..hi3
..insyaAllah ade kesempatan, ika akan berkunjung lagi..

Selamat Hari Raya !

Read More

Wordless Wednesday #9


Read More

Merdeka ! Merdeka ! Merdeka !


SELAMAT MENYAMBUT HARI KEMERDEKAAN !

Read More

Raya Pertama :)

..alhamdulillah, hari nie kita dah menyambut 1 Syawal..
..di kesempatan ini, ika sekali lagi nak ucapkan Selamat Hari Raya Maaf Zahir & Batin..

..seperti tahun-tahun lepas..
..raya pertama, kami sekeluarga akan berhari raya di Pasir Puteh..
..dan raya tahun ini adalah raya ke-2 tanpa papa tersayang :'(




..selepas menziarah kubur arwah papa, kami pon bertolak ke Pasir Puteh :)

**una yg nakal !



ika :)


..hari nie hari yang tersangat penat..
..hari nie jugak hari yang tersangat kenyang..hi3

Read More

SELAMAT HARI RAYA !


ika nak ucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI
MAAF ZAHIR & BATIN :)

Read More

Happy Birthday Kak Ain !

..ika nak ucapkan HAPPY BIRTHDAY buat kakak tersayang..


..selamat menyambut hari lahir yang ke 24..

NOOR AIN BT RAMLI :)


..semoga kak ain sihat selalu..
..jaga diri baik-baik..
..jaga amani elok-elok..
..sayang kak ain banyak-banyak..hi3

Read More

Last Day at Taska Mummyku

..kelmarin hari terakhir ika keje kat taska..
..berapa lama ek ika keje kat sana?
..lama la jugak..
..setengah tahun..hu3
..hajat di hati mmg nak keje lama kat situ..
..sbb ika memang enjoy keje situ..
..tp atas sbb2 tertentu, ika terpaksa berhenti..
..dan berhijrah ke Pahang :)

..nie antara gambar2 terakhir yg sempat diambil kelmarin..hi3


with aniq tersayang :)






..then, hujan turun dengan lebatnya..
..angin kuat sangat2 sampai habis jatuh pasu2 yg kat tepi tu..





..semalam, qistina yg balik last..
..bila papa qistina dtg je amik dia, dh mula dah rasa sebak..
..tp disebabkan hujan, so dapat kawal la..
..xde sape nampak.hu3


..walaupun kelmarin tak ramai yg datang, ika still rasa seronok..
..tak sampai separuh pon yg datang..
..tp yg datang kelmarin pon dah cukup menghiburkan hati..


..insyaAllah klau ade masa terluang, ika jenguk2 korang kat taska..
..jangan nakal-nakal :)


..thanks buat Mummy & Daddy sbb amik ika keje kat taska..
..thanks sbb bagi ika conteng2 kat dinding taska..hi3
..thanks sbb hantar ika g kursus..
..thanks sbb layan kerenah ika..
..thanks sbb faham apa yg berlaku pada ika :)


..thanks jugak buat Kak Lysda, Kak Dayah & Abe An :)
..sbb menceriakan hari2 ika..
..rakan memberi pendapat bersama..hu3
..semoga berjumpa lagi..


Read More

will miss them :(

..tinggal beberapa hari je lagi nak raya..
..beberapa hari jugak lagi ika akan berangkat ke Pahang..

..start bulan 9 nnt, ika dh xkeje kat taska..
..so, dengan berat hati ika tinggalkan budak2 di bawah jagaan ika..
..for sure la sgt2 sedih nak tinggal diorang..
..ika akan ingat setiap tingkah laku diorang..
..ika akan merindui suara2 diorang..


..terlalu banyak kenangan dengan diorang nie..
..setiap dari mereka nie ade cerita masing2..
..cerita yang tak mampu ika lupakan..
..6 bulan bersama diorang..
..terlalu indah :)

..dan ika akan sangat3 merindui si manja nie..
..yg berkongsi tarikh lahir dengan ika..
..yg selalu bergurau senda dgn ika..
..yg selalu bermanja dgn ika..
..yg selalu menghiburkan ika dgn percakapan inggeris nya :)

dear ANIQ..
..kakak akan sangat merindui aniq..
..sangat sangat sangat..

..
..
..
..
..


..kakak sayang kamu semua..
will miss all of u :'(

Read More

Akim, Nera, Ray & Ira - Bayangan Ilham


BAYANGAN ILHAM

Aku yg merinduimu dengan sepenuh jiwa
Hati ku kosong bila kau jauh menyepi
Tercari-cari serpihan indahnya cinta

Dalam keheningan malam mengejar bayang ilham
Antara sedar dan dilamun igauan cinta
Airmata ku mengalir dalam kepasrahan
Demi cinta ku rentasi belantara
Yg membelenggu naluri hatiku
Demi cinta ku selami samudera
Yg melemaskan hembusan nafasku
Aku persembah seluruh ragaku
Walau hanya sedetik
Dapat bersama mu





Read More

Photoshoot Taska Mummyku

..minggu lepas ika ade photoshoot dgn budak2 dekat taska..
..ika bahagian handle je..ha3
..xdenye gambar ika..

..tolong kawal keadaan..
..budak2 nie bukan senang nak amik gambar..
..meh layan gambar "in the making" dulu..





..dan inilah hasilnya..

..
..
..
..
..

2 TAHUN


3 TAHUN


4 TAHUN


..paling senang nak amik gmbar adalah budak2 umur 2 tahun..hu3
..diorang mmg bg kerjasama yg amat bagus !

..last sekali ika nak ucapkan terima kasih banyak2 buat kawan ika..

thanks to AISYAH :)


Read More

Copyright © Noor Atikah Ramli Designed by azhafizah.com