Koleksi Cadar Menarik

..assalamualaikum..
..hai semua..
..salam 1 Malaysia..

..entry kali nie ika nak kongsi sikit koleksi gambar2 cadar yang menarik dan sgt2 la cool..
..jom layan..


..haaaa..
..cadar yg nie sesuai utk kanak2 yg suka sgt main game mario..
..huhuhuhuhu..
..nnt suruh mak carikan cadar nie ek..
..boleh tdo dgn mario..he3


..cadar yg nie plak kena ikut jantina yer..
..kalau korang nie dah kawen, boleh la guna cadar yg kat belah kiri tu..
..kalau korang nie laki or adik beradik laki, boleh la guna yg sebelah kanan tu..
..cadar utk girl saja xde plak..
..hurmmmm..
..kena design nie..he3


..kalau korang nie jenis yg suka barang2 klasik..
..boleh la guna cadar nie..
..memang nampak sgt klasik..
..dan sgt unik =) ..


..yang nie plak sgt la sesuai utk sape2 yg suka ipod..
..dan sape2 yg suka ipod tapi x mampu nk beli cm ika nie pon bleh la guna cadar nie..
..sekurang2nye terubat jugak nak guna ipod..ha3
..walaupon hanya cadar ipod..


..cadar yang nie plak sesuai utk korang2 yg suka sgt dgn peta..
..sebelum korang tdo tu, bleh la berangan nk g negara mana..
..sambil2 belek peta kat atas katil..
..xpayah nak cari peta lain dah..
..hhuhuhuuhuh..


..yang nie sesuai utk org yg suka sgt membaca a.k.a ulat buku..
..haaaaaaaaaaa..
..besar sgt dia punyer buku tuuuuu..
..sebelum tdo, bleh la menelaah dulu..
..hahahaahahaa..
..buat ulik tdo..

 
Read More

Cool Smiley

..jom layan gambar2 jari yg comey nie..
..sgt2 comey..


“hai, nama saya IKA”
“cantik x riben saya? hehehe”


..hahahahha..
..kan dah kena tembak..
..xpasal2..
..tu la..
..jangan buat jahat tau..
..nnt kena tembak..ha3


..tgk tu..
..korang buat pe tu ek? ..
..huhuuhuhu..
..nak ngorat la tu..
..good luck! ha3..
..lawa rambut awak dgn awak punyer necklace..ha3


..alalalalalla..
..comeynye bunga kat atas kepala awak tu..
..awak buat jadi topi ek..
..comey sgt..
..cam awak..hu3


..awakkkkk..
..awak nak terbang g mana tu?? ..
..nak ikut..


..hey korang berdua..
..tgk la org kat sebelah tu..
..dh sedih, kecewa tau..hu3
..korang hepi2..
..dia sedih2..
..kesian kat dia..


..a happy sweet couple..
..hope korang kekal selamanya..ha3


..boleh pandang-pandang..
..jangan pegang-pegang..
..duduk renggang-renggang..
..bertambah sayang..
..haaaaaaaaaaa..
..nie pe nie..
..dok dekat2 nie..hu3


..smile! (*_*)..
..hidup mesti gumbira..


..why so serious? ..
..ntah..
..nape nak serius2 nie..
..cool ok..
..just smile n u feel more calm =) ..
..keep smiling..

Read More

400th follower

..waaaaaaaaaaa..
..ika sgt2 GUMBIRA..
..sgt2..

..ptg klmarin kan..
..follower ika ade 385..
..then, follower tu x gerak2 pon..
..x naik..
..x turun..

..pastu kan..
..ika pon buat la blogwalking..
..tgk2 dah 400 lebih..
..waaaaaaaaaaa..
..sukanyer..
..hihihiih..


..thanks yer korang..
..sudi follow blog ika..
..blog yg mengarut nie..
..blog yg entah pe2 daa..
..huhuhuhuhu..


*curik gmbr kamu..sori.

..tahniah utk cik EIFA ZUHAIRA..
..sbb anda ialah follower ika ke 400..
..tahniah!! ..
..hihihiihihih..
..suka tgk bunga tulip besar kat blog kamu..
..n paling ika suka, muzik kat blog kamu..
..bleh buat ulik ika tdo..hi3
..pe2 pon nice blog dear..

..sama2 kita meriahkan dunia blog =) ..

Read More

Best Pics

..enjoy these pics..
..hihihihi..


..tiang kat dalam jalan kereta api..
..pastu cmne kete api ape nak lalu..
..hahahhahah..


..korang jangan ingat basikal jer kena kunci..
..yg basikal knk2 pon kena kunci jugak tau..
..nnt kena curi..
..hahhahahha..
..budak mana la g park dia punyer kete mainan tu..
..siap kunci tuuuu..


..cuba korang teka yg mana 1 line putih yg btol..
..hahhahhaha..
..punyer la bnyak dia punyer line putih..
..mesti penim driver kete..
..hahahahhahahah..


..haaaaaaaaaaaa..
..tgk betapa kuatnya azam pak cik yg dlm kete tu..
..walaupon kete dia sikit je lg nk k.o..
..dia still drive..
..huhuhuhuhuhu..


..yang nie special punyer..
..utk ibu bapa kat luar sana..
..kalau bawak baby anda kuar jalan2..
..jgn lupa kunci dia punyer baby stoller tu ek..
..hahhahhha..

Read More

Tandania


..korang penah x tengok citer TANDANIA kat tv1? ..
..ika dah bape kali tengok..
..best..

..tandania nie cm dia nak ajar kita pasal tanda2..
..tanda kat jalan raya..
..tanda kat airport..
..tanda kat kemudahan awam..
..dan banyak lagi la..

© Ada sebuah bandar di mana kereta bergerak dalam bulatan.
© Kereta api dapat pergi ke mana sahaja, taman, awan dan bahkan Hawaii.
© Kapal terbang tidak terbang, hanya berjalan di sepanjang jalan.
© Orang-orang adalah masih sebagai log.
© Tapi jangan bimbang, pada kenyataannya mereka sangat2 ramah.
© Mereka suka mengurus perniagaan mereka sendiri.
© Ada pahlawan super dan rakasa super juga.

© Kita ada tiga rakan,

Kua, paling bijak

Handi spontan

Petto kecil

© Petto yang masih belum bisa memutuskan apakah dia anjing atau kucing
© penyelesaian krisis sehari-hari mereka di dalam kota yang ramai Tandania.

..jangan lupa menonton tandania..
..sangat2 berguna utk kita semua..

Read More

Suka x bila...

..korang suka x bila blogger lain letak link blog korang dlm blog diorang..
..hihihihihi..
..mesti la suka kan..
..ika pon suka..
..huhuhuhuhu..

..kadang2 tu ika x sangka pon diorang letak ika punyer link..
..thanks ek sudi letak link blog ika..

..dulu ika penah jugak buat..
..then, buang..
..ade la sebab2 yg x dapat dielakkan..
..hihihihihi..

..then, ika suka kumpul banner plak skrg..
..kalau ika buat blogwalking, pastu terjumpa banner..
..biasenye ika akan amik dia punyer banner..
..ika suka tgk banner..
..sbb mcm2 gaya banner kita boleh tgk..
..mantap! ..
..hihihihi..

ML


..ika suka ML punyer title, “SNOW BALLS”..
..comey =) ..
..ika kenal ML nie masa awal2 ika buat blog lagi..
..blog dia mmg best..
..banyak story2 pasal tempat2 yg ML g..
..suka tgk ML punyer pics..
..sgt2 cantik..

AIEN AFIFFY


..nie blog kwn baik ika..
..thanks yer ain..

GKIN


..nie blog classmate ika mase kat uitm..

IRA


..ika suka blog ira nie..
..comey..
..ade katun telur yang sgt cute..

MOOLAY


..hahhaahha..
..thanks moolay syg..

FAISAL


..blog blogger cute..
..hahahhaha..
..cute ke? ..

ZT


..kawan terbaik ika..
..hihihihi

ARE-GYA


..blog akak yg comey..
..hihihihihi..

DELA


..blog senior ika..
..dan jugak kakak kpda kwn ika..hu3

ELLIE FIBRIESZ


..blog kak ellie yg sgt gorgeous..
..wif her ensem prince =) ..

MISS YAM YAM


..blog kwn ika time skolah agama dulu..
..hihihi..

MISS NUSAFARA


..blog yg simple tp padat..
..sgt2 comey =) ..

RENA FAZARENA


..blog roomates ika =) ..
..a super duper happy girl..

AIN NAJWA


..blog besfren ika..
..thanks ain utk hari itu..
..thank yer =) ..
..love u..


..walaupon kebanyakan yg letak link blog ika tu adalah kwn2 ika..
..ika still appreciate..
..hehehhehe..
..thanks tau..

 
Read More

Maher Zain – Insyaallah

..korang mesti dah dengar lagu insyaAllah yang versi melayu kan? ..
..best kan lagu dia dalam versi melayu..


..jom layan lagu insyaAllah dlm versi melayu..


..nie plak lagu insyaAllah dlm versi asal..
..hihihihihihi..


Read More

10 Pantai Tercantik di Dunia

Lanikai Oahu


© bagi anda yang sedang berlibur ke Amerika Syarikat cubalah singgah ke daerah pedalaman Hawaii, kerana di sana terdapat pantai indah yang bernama Lanikai Oahu. 
© pantai ini memiliki panorama yang ideal bagi para pengunjung.
© selain pasirnya yang putih dan kristal air yang jernih, Lanikai Oahu sering diguna sebagai kawasan pertunjukan pakaian renang Victoria Secret.

Bora Bora, French Polynesia


© Bora Bora merupakan kepulauan bekas jajahan Perancis yang terletak berhampiran dengan Tahiti.
© pantai ini seringkali dijadikan syurga bagi para pasangan yang ingin berbulan madu (romantic heaven on earth).
© bukan cuma pantai yang menjadi daya tarikan Bora Bora, di sebalik resort pantai juga terdapat panorama cantik sebuah gunung yang bernama Gunung Otemanu.

The Maldives


© jika anda sedang berada di India atau Sri Lanka, sebaiknya berhenti sejenak ke negara Republik Maldives kerana di sana terdapat sebuah pulau karang yang dikelilingi laut dangkal.
© adapun banglo mewah The Maldives yang menjadi target utama bagi para pengunjung dunia.

Parque Nacional Tayrona, Colombia


© Kolombia memiliki pantai yang ideal, seperti Parque Nacional Tayrona.
© di pantai ini anda akan menemukan panorama pantai yang dikelilingi rimbunan pohon seperti sebuah hutan.
© belum lagi kejernihan air lautnya yang menunjukkan bahwa pantai ini belum terkontaminasi oleh sebuah limbah.

Fernando de Noronha, Brazil


© Fernando de Noronha merupakan negara kepulauan Brazil yang berada berdekatan dengan Samudera Atlantik.
© beberapa model dan selebiriti lainnya seringkali dilihat di resort-resort mewah Noronha pada saat liburan tiba, meski kedatangan mereka dirahsiakan sebelumnya.

Tenerife, Canary Islands


© Tenerife adalah tempat kesukaan bagi orang-orang Britis dan Eropah.
© mereka berkumpul di pantai pasir hitam vulkanik yang dominant di Pulau Kanari.

Seychelles Islands


© Seychelles memiliki pantai yang terbaik di Afrika bahkan sangat sesuai untuk menyelam (diving) di Samudera Hindia.
© artis ternama, seperti Paul McCartney adalah orang pertama yang datang ke resort mewah di sana, dan artis lainnya yang datang hanya sekedar menikmati panorama pantai.

Marquesas Islands


© pulau vulkanik ini terlihat seperti Hiva Oa yang merupakan pulau terbesar kedua di Kepulauan Marquesas, negara Polinesia Perancis.
© tak perlu khuatir mencari penginapan di pulau hutan tropis ini, kerana kawasannya sudah dilengkapi dengan banglo-banglo berkelas.
© adapun tarian kuda liar sebagai tontonan yang penuh eksotis di sebuah pulau yang berjarak 800 mil dari arah timur laut Tahiti.

Palm Beach, Aruba


© Palm Beach adalah sebuah pantai cantik di Oranjestad (Kota Oranye), Aruba, yang terletak berdekatan pantai Venezuela dan juga Laut Karibia.
© berbagai hotel dan pusat perbelanjaan sudah lama bertapak di sana sebagai kemudahan umum yang sangat memadai.
© tidak seperti banyak wilayah di Karibia, wilayah bekas koloni Belanda ini memiliki iklim yang kering dan gersang, sehingga dipenuhi dengan tanaman-tanaman lanskap seperti kaktus.

Phi Phi Islands, Thailand


© pulau ini berada di dekat Phuket, Thailand yang menawarkan pemandangan yang indah, seperti pantai, gua dan air terjun yang tersembunyi di daerah yang terpencil. 
© meski areanya terpencil, namun pantai Phi Phi ini pernah dijadikan lokasi penggambaran filem The Beach.

Read More

Copyright © Noor Atikah Ramli Designed by azhafizah.com