main air dalam hujan

Assalamualaikum & Salam Sejahtera to all readers :)

..kali nie nak berkongsi pengalaman ika beronok-ronok kat Bukit Gambang Waterpark..
..best kot.hahaha
..pergi main air dalam hujan..
..hujan tu pon air jugak..hihihi

..dalam pukul 10 lebih, kitorang bertolak..
..berkonvoi 2 ketul kereta..
..then, dalam pukul 11 cmtu dh sampai..
..dekat je..*kot

..mase kitorang pergi dan sampai kat Bukit Gambang tu, still lg cuaca agak baik..
..xhujan..
..matahari pon dh mula keluar..
..alhamdulillah ^_^

abg ipar & kak long


kak amy & izayani ^_^



jam itu semakin hari semakin longgar.k

..lepas je kitorang beronok-ronok kat dalam swimming pool yg gojes nie, hujan pon turun dgn kadar yg perlahan..
..walaupon hujan turun tak henti-henti lepas tu, tapi orang still lg ramai..
..makin lama, makin ramai orang..
..makin lebat hujan, makin berpusu-pusu orang..hahaha


..pengalaman paling x best mase main air kat coco beach nie..
..bila dia pasang je ombak tu, bukan main lagi excited..
..bukan ika, tapi org lain..hahaha
..ika nie dh siap buat muka cuak..
..sebenarnya takut..

..then, bila dh laut bergelora nie..
..faham2 la kan..
..boleh berlaku macam2 kalau xkawal btol2..
..sampai satu masa, pelampung yg ika naik tu dilambung ombak sampai dia berpusing..
..so, jatuh la diriku..hahahahaha

..dah la time tu dok kat tempat yg agak dalam..
..mmg rse nk nangis la bila tenggelam dalam air tu..
..dok fikir, "sape nak tolong aku nie?"..
.."camne nak naik nie?"
.."selamat ke?"
..macam2 la kan..
..alhamdulillah, selamat ^_^
..muka dh pucat semacam lepas tu..huhu


..rehat jap kat pondok yg kitorang sewa nie..
..then, makan2 sampai x kenyang.hahahaha
..lepas tu ika ikut kak long dgn abg ipar naik kat satu tempat lg..
..kat sana ika main yg Family Raft Ride..
..yg pelampung besar tu..
..boleh duduk ramai2..
..pastu kena lalu ikut dia punye jalan yg berliku-liku tu..
..cam gelongsor..

..kat sini pon ika mmg xsuka..
..mungkin sbb ika penakut..*kot
..bila lalu ikut jalan gelongsor tu, rase cm pelampung tu nak terbalik la..
..rase kepala berpusing la..
..rase nak jatuh la..
..macam2 la yg ika rase bila perasaan takut tu mengade-ngade..
..mmg tutup mata terus..
..tangan kiri kanan nie dah pegang dia punye tempat pemegang tu ketat-ketat..
..mmg takut sangat2..


..lepas tu family yg lain g main air lg..
..ika dh surrender awal2..
..tengok dari jauh je la..
..sambil2 tu ade la jugak terfikir..
..diorang nie tak sejuk ke main air lama2..
..bukan setakat air dalam tu je..
..air hujan lagi..

..ika yg dok tengok pon dh menggigil sejuk..
..haishhhhh..
..mungkin antibodi diorang kuat..*kot
..then, kemas2..
..dah nak balik dah ^_^



polka dots.hahaha



..bye Bukit Gambang Waterpark !
..lain kali jumpa lagi..
..tu pon kalau ade duit.hahaha
..lain kali xnk dh lemas2 nie..huhuhu

No comments:

Post a Comment

Don’t find love, let love find you. That’s why it’s called falling in love, because you don’t force yourself to fall, you just fall. :)

Copyright © Noor Atikah Ramli Designed by azhafizah.com