apa jua status saya sekarang, saya tetap saya :)

..ok.tajuk yg agak panjang..
..hahahahha..

..sebenarnye ika just nak bagitau kat beberapa org yg rase tak puas hati dgn ika tentang status ika skrg..
..susah btol ika..
..bila "SINGLE" susah..
..bila "IN A RELATIONSHIP" pon susah..
..bila "ENGAGED" pon susah..

bila SINGLE


A :: ika, aku tak caya langsung kau single.cakap la btol2 kau kapel dgn sape.nak jugak aku tau..ye la.mana tau kot2 aku kenal..
B :: tak baik tau tipu2.kalau pakwe kau nampak kau punye status nie, tak ke kecik hati dia..
C :: hari tu aku nampak kau dgn pakwe kau kuar detim kat KB Mall .kan? kan? kan? (walaupon xnampak.hahahaha)


bila IN A RELATIONSHIP

D :: fuyooooo..dah ade pakwe ek dia..dah lama ke kapel dengan dia? nape aku tak tahu? bukan ke kita nie kawan baik?

E :: ika, nie pakwe yg no berapa? hahahahaha
F :: patutlah hari tu aku nampak kau dgn dia..rupenye korang kapel ek..tahniah la yer..muka dia ensem.kau rase ade tak orang lain yg nak tackle pakwe kau tu?


bila ENGAGED

G :: ika, smpai hati kau x jemput aku..padahal aku dok sebelah rumah kau je..apa salah aku??

H :: alamak! dh melepas lah aku.ok.aku nak remove kau daripada friend list aku kt fb, ym n sume2 lah.ok.bai
I :: ika, kau tahu tak bertunang nie banyak dugaannye..kau rase kau sanggup tak hadapi dugaan tu sbb aku dgar ramai yg putus tunang..tambah plak tunang kau tu ensem.

**ayat di atas adalah rekaan semata2..hahahaha

..ika nak bagitau yg apa jua status ika sekarang sama ada SINGLE, IN A RELATIONSHIP, ENGAGED mahupun MARRIED, ika tetap ika..
..ika tetap kawan korang semua..
..paling terkilan bila ade kawan yg sanggup remove kawan bila tau kawan tu dah ade pakwe..(bape banyak kawan daaa)

..ape status ika sekarang? ..
..ika sekarang berstatuskan "ANAK MAMA"..
..siapa yg ada di hati ika sekarang, biarlah Allah swt sahaja yang mengetahui..

i'm a single mother (tipu.okbai)

2 comments:

Don’t find love, let love find you. That’s why it’s called falling in love, because you don’t force yourself to fall, you just fall. :)

Copyright © Noor Atikah Ramli Designed by azhafizah.com