Novel 29 :: Kasihku Abadi - Shanika Latisha


SINOPSIS ::

Wana yang pernah putus tunang menyerahkan soal jodoh pada keluarganya. Antara rela dan terpaksa, dia menerima Risyam sebagai suami. Rumahtangga mereka diserikan dengan sepasang anak kembar Rayyan dan Rania. Ternyata, pilihan keluarga juga membuahkan cinta dan bahagia.

Kegembiraan mereka 'dirampas' bila Risyam disahkan menghidap HIV positif akibat pemindahan darah. Risyam yang amat kecewa menanggap ini sebagai malapetaka. Namun, Wana dan seluruh keluarganya memberikan sokongan moral agar Risyam tabah meneruskan hidup.

Konflik antara Wana dan Risyam terjadi dengan kemunculan haiqal, bekas tunangan Wana. Lelaki itu cuba menggoda Wana agar kembali ke pangkuannya. Dengan cara halus dia memporak perandakan rumah Risyam dan Wana. Namun keimanan suami isteri ini yang sabar, berjaya menangkis kejahatan manusia.

Dalam doa dan harapan, dapatkah mereka terus menyulam kasih.


1 comment:

  1. Assalamualaikum. blh thu x awk ada x bku nie. bku nie kluaran lama. cetakan x dibuat lagi. Jika awk ada buku nie, sy nk bli dgn awk. Kwan sy sedang mncari buku nie bertahun-tahun tp msh x jmpa. Jikalau awk ingin menjual kpd sy, sy dgn senang hati membelinya. Sya sgt menghargainya. sila respon di no sy : 019-800 2614. Membuat orang lain gembira juga merupakan ibadah, dan pahalanya juga besar. Sekian. Jazakillah khairan

    ReplyDelete

Don’t find love, let love find you. That’s why it’s called falling in love, because you don’t force yourself to fall, you just fall. :)

Copyright © Noor Atikah Ramli Designed by azhafizah.com