Tolong! Awek Aku Pontianak | Movie 2

..ika baru je ade kesempatan tgk movie nie..
..ika tak suka tgk citer2 yg cm ade kaitan dgn hantu2 nie..
..takut sebenarnye..ha3

..nasib baik yg nie citer hantu lucu..
..kalau x, mau x tdo malam nnt..hi3

..movie nie best :)
..sgt2 lucu..
..part ika paling suku bila mat2 rempit tu sume pakat dok serah diri kat polis..
..polis pon naik heran.ha3
..padahal baru lpas kena kejar pontianak..

..satu lagi time diorang dok berdebat cara pontianak mengilai..
..pontianak mengilai cmnie, heeeheeeheeee..
..yg tu plak ckp, pontianak mengilai cm gini, huuuuhuuuuhuuuu..
..seyes, mmg kelakar..

TOLONG! AWEK AKU PONTIANAK


SINOPSIS ::

Percintaan dua dunia berbeza… Sebuah filem komedi seram yang mengisahkan Bob, berperwatakan lurus bendul dan baik hati yang bekerja di sebuah syarikat periklanan, di bawah penyeliaan Faizal. Selepas berpisah dengan teman wanitanya (Ina), Bob dan kawannya, Pian berpindah ke sebuah apartment lain. Kehidupan baru Bob bermula selepas berpindah dan bertemu dengan dua beradik iaitu Maya dan Liyana. Pada mulanya Liyana tidak menyenangi kehadiran Bob dan Pian kerana takut identiti mereka terbongkar.
Namun selepas menguji Bob, mereka mengakui bahawa Bob tidaklah seperti yang mereka sangkakan. Sejak itu, mereka berempat menjadi kawan baik. Hubungan Bob dan Maya pula bertambah rapat selepas insiden beg Maya diragut. Selepas bertemu Maya di rumah Bob, Faizal melamar Maya untuk bekerja di syarikatnya. Faizal cuba memikat Maya, namun hampa. Kemudian Faizal berpakat dengan Kamal untuk menakutkan Maya. Tetapi berlaku sebaliknya, Faizal dan Kamal pula yang ketakutan setelah dikacau oleh pontianak. Faizal mula curiga dengan kehadiran Maya dan menyuruh Kamal mencari bomoh untuk menyiasat kehadiran pontianak dipejabatnya.
Faizal menyatakan keraguannya tentang Maya kepada Pian dan mereka berpakat untuk membongkar identiti Maya dan Liyana. Di parti yang diadakan oleh Faizal, mereka melakukan pelbagai cara untuk membuktikan Maya dan Liyana adalah pontianak. Benarkah Maya dan Liyana pontianak? Dan apa pula hubungan Nadia dengan dua beradik itu? Semuanya akan terjawab dalam filem `Tolong! Awek Aku Pontianak!’.


6 comments:

Don’t find love, let love find you. That’s why it’s called falling in love, because you don’t force yourself to fall, you just fall. :)

Copyright © Noor Atikah Ramli Designed by azhafizah.com