Saya berkenalan dgn GM

..semalam ika dgn family hantar dd balik rumah dia..
..ye la..dh seminggu dia stay kat umah ika..
..mesti dia rindu bangat si sama rumah dia..hu3
..so, ika dgn kakak and abg ipar dan tak lupa jugak mama decide la untuk hantar dia balik rumah..

..rumah dia memang AGAK jauh..
..jenuh ku menunggu..
..sampai kebas ku punya kaki sepanjang perjalanan..
..tapi ika kentalkan semangat..ha3
..sahabat baik punyer pasal..
..heart you didie cayam..

..rumah didie nie kat gua musang, kelantan..
..even ika orang kelantan, tp ika xpenah pon pegi gua musang a.k.a GM..hi3
..itu adalah pertama kali..
..gm tu jauh sangat..
..semalam perjalanan kitorang memakan masa 2 jam setengah..



..mama plak siap cakap kalau ika kahwin dgn org gm cmne la nnt..
..kena hantar rombongan jauh tuuuu..ha3
..
..
..

..alhamdulillah selamat sampai umah didie..
..dan selamat jugak makan nasi kat sana..ha3
..ika memang suka makan..
..so, xkesah la umah sape2 pon..
..ika belasah je..hi3

..bila hantar didie kelmarin..
..ika terus fikir cmni rupa2nye perjalanan didie untuk balik gm..
..selama nie ika just dengar je bila dia ckap, “didie nk blik gm nie.”..
..rase cm dekat je bunyi..
..hakikatnye sangat la jauh..
..maybe bg dia dekat sebab dh biasa..
..bg org cm ika yg baru pertama kali pegi nie, aduhhhh..
..jauh bangat dong..hi3

..then, otw blik kb tu plak..
..hujan turun dgn lebatnye dekat kuala krai dgn machang..
..ika yg tgh syok2 tidur berbekalkan earphone di telinga terus tsedar bila kete berhenti..ha3
..hujan lebat sgt..
..so, abg ipar ika terpaksa berhenti sekejap sbb takut jadi pe2 klau teruskan drive..



..alhamdulillah, akhirnya hujan jugak kat kelantan nie..
..semenjak 2 menjak nie tersangat la panas kat kelantan..
..dulu ika g keje ok je nak pakai cantik2..ha3
..tp skrg bila fikir cuaca yg panas, pakai simple2 je..
..bila tengahari je, rase cm nk dok dalam peti ais..
..punyer la panas..


..buat didie..
..till we meet again dear..
..take care..

No comments:

Post a Comment

Don’t find love, let love find you. That’s why it’s called falling in love, because you don’t force yourself to fall, you just fall. :)

Copyright © Noor Atikah Ramli Designed by azhafizah.com