Kenangan Zaman Budak-Budak

..zaman kanak-kanak ika xbanyak sgt gambar..
..ade tu memang ade..
..tp xde dgn ika..ha3

..dh 2 bulan ika jadi guru taska..
..macam2 perangai budak ika dh jumpa..
..kadang2 tu teringat zaman kanak2 ika dulu..

ika nakal macam nie ke?
ika kuat makan macam budak nie ke?
ika suka buli budak2 lain ke?
ika suka main ke cm budak2 nie ke?


..maybe ade sesetengah perangai budak2 yg ika jaga tu, ade dalam diri ika mase zaman kanak2 dulu..ha3
..macam kuat makan..
..ika memang kuat makan..
..dari dulu sampai sekarang..
..kawan ika cakap, “makan banyak tapi bdan xbesar2 pon.”hi3
..ika nak buat cmne kan..
..dh makanan tu sedap..
..ika belasah je la..hu3

..lg satu mama ika cakap ika degil sangat..
..ika suka main2..
..sampai satu hari tu ika kena ikat kat pokok depan umah..ha3
..ika ingat lagi time tu..
..sebab degil sangat..
..tp ku cekalkan hati..
..nangis tetap nangis..ha3

..ika ade panggilan time kecik2 dulu..
..mak cik timah dengan datin..
..ika dh lupe nape ika dapat nama panggilan tu..hi3
..nnt ika try refresh balik..hu3



..yg paling penting, ika memang suka bercakap..
..mase kecik2 dulu ika suka cakap banyak..
..maybe sbb tu ika dpt nama mak cik timah..
..cakap cm orang tua..ha3
..tp bila dh meningkat dewasa nie, dh kurang bercakap..
..dh jadi pemalu kot..ha3 (pemalu la sgt)

Mood :: rindu untuk kembali ke zaman kanak-kanak =)

No comments:

Post a Comment

Don’t find love, let love find you. That’s why it’s called falling in love, because you don’t force yourself to fall, you just fall. :)

Copyright © Noor Atikah Ramli Designed by azhafizah.com