Jalan2 wif anak saudara =)

..hari nie ika spend time dgn anak saudara ika..
..lagipon diorang cuti sampai selasa nnt..
..ika pon dh sibuk lepas nie..

..ika bawak abg dgn kakak jalan2 kat taman..
..taman dekat pengkalan chepa..
..taman yang ika g hari tu..hu3
..xdapat nak bawak adik diorang..
..una demam..

..kitorang kuar pon dh lewat petang..
..dah lepas asar pon..
..ok la sikit..
..xde la panas..

..sampai jer kat sana..
..yg si kakak t uterus mintak henset..
..nak amik gambar..ha3
..ingatkan pe la budak nie..

..diorang suruh ika bawak diorang tgk binatang..
..memandangkan kat taman tu ade jugak binatang yg diorang pamerkan..
..si kakak ngn abg tu sgt2 la excited tgk rusa..
..then, tibe2 jer tanduk rusa tu terlekat kat pagar..
..kesian dia..
..kitorang nie hanya mampu tengok jer..
..nak tolong, takut..ha3
..tp semangat rusa tu kuat..
..dia terus gerak2kan tanduk dia tu sampai terlepas drpd pagar tu..
..ika pon ckp kat rusa tu, “GOOD!”..
..siap bg thumbs up lg kt rusa tu..ha3


..si abg ckp kat ika..
..”auntie, lain kali kalau auntie dtg dgn bf auntie kat sini, bawak la abg sekali..”..
..ika nie yg tgh syok2 jalan, tbe2 terkejut dgn soalan anak saudara ika yg baru jer umur 10 tahun..ha3
..dia ckp lg, “abg nak belajar cmne nk ngorat”..
..auntie dia nie sgt2 la terkejut..
..dahsyat sungguh anak saudara ika nie..ha3
..ika tak tahu nk cakap pe kat dia..
..adik ika nie dah ketawa tak ingat dunia..





..ok.lupakan pasal tu..ha3
..lepas tu kitorang pusing2 satu taman tu..
..diorang nak g main..
..ada kawasan permainan kat situ..
..untuk kanak2..
..ika nie xlarat nak tengok diorang..
..kan tak pasal2 hilang..
..naya ika nnt..




..lepas tu ika bawak diorang g PCB..
..tempat yang paling ika suka..
..kitorang sampai sana pon dah pukul 6.30 ptg..
..ramai sgt2 org..
..adoyaiii..
..kitorang malas nk join jalan jammed..
..so, sanggup parking jauh2..ha3

..si kakak tu nak sgt2 main air pantai..
..tp auntie dia nie x bagi..
..padam muka dia..ha3
..siap lipat dah kaki seluar nie..
..excited nye dia nak main air pantai..
..tp syg auntie dia x bagi..hu3



..hurmmmm..
..last2 ika bg jugak la dia main air pantai..
..tapi bagi kejap je la..
..lagipon dah nak maghrib..
..dh lewat..


..otw nak g kat parking kereta..
..kan kitorang parking jauh..
..ika pulak kena gendong kakak..
..kaki dia kotor..
..dia pulak xnk pakai selipar..
..so, ika pon gendong la..
..basuh kaki kat kereta..
..punyer lah berat budak tu..
..adoyaiiii..
..tapi xpe..
..auntie sayang kakak..hu3
..abg pon auntie syg..


..nnt auntie bawak kakak ngn abg jalan2 lagi..
..lain kali kita bawak una jugak..
..insyaAllah..

..terima kasih ya Allah kerana mempermudahkan perjalanan kami..
..terima kasih ya Allah kerana menghadiahkan kami kegembiraan ini..

4 comments:

Don’t find love, let love find you. That’s why it’s called falling in love, because you don’t force yourself to fall, you just fall. :)

Copyright © Noor Atikah Ramli Designed by azhafizah.com