10 Pantai Tercantik di Dunia

Lanikai Oahu


© bagi anda yang sedang berlibur ke Amerika Syarikat cubalah singgah ke daerah pedalaman Hawaii, kerana di sana terdapat pantai indah yang bernama Lanikai Oahu. 
© pantai ini memiliki panorama yang ideal bagi para pengunjung.
© selain pasirnya yang putih dan kristal air yang jernih, Lanikai Oahu sering diguna sebagai kawasan pertunjukan pakaian renang Victoria Secret.

Bora Bora, French Polynesia


© Bora Bora merupakan kepulauan bekas jajahan Perancis yang terletak berhampiran dengan Tahiti.
© pantai ini seringkali dijadikan syurga bagi para pasangan yang ingin berbulan madu (romantic heaven on earth).
© bukan cuma pantai yang menjadi daya tarikan Bora Bora, di sebalik resort pantai juga terdapat panorama cantik sebuah gunung yang bernama Gunung Otemanu.

The Maldives


© jika anda sedang berada di India atau Sri Lanka, sebaiknya berhenti sejenak ke negara Republik Maldives kerana di sana terdapat sebuah pulau karang yang dikelilingi laut dangkal.
© adapun banglo mewah The Maldives yang menjadi target utama bagi para pengunjung dunia.

Parque Nacional Tayrona, Colombia


© Kolombia memiliki pantai yang ideal, seperti Parque Nacional Tayrona.
© di pantai ini anda akan menemukan panorama pantai yang dikelilingi rimbunan pohon seperti sebuah hutan.
© belum lagi kejernihan air lautnya yang menunjukkan bahwa pantai ini belum terkontaminasi oleh sebuah limbah.

Fernando de Noronha, Brazil


© Fernando de Noronha merupakan negara kepulauan Brazil yang berada berdekatan dengan Samudera Atlantik.
© beberapa model dan selebiriti lainnya seringkali dilihat di resort-resort mewah Noronha pada saat liburan tiba, meski kedatangan mereka dirahsiakan sebelumnya.

Tenerife, Canary Islands


© Tenerife adalah tempat kesukaan bagi orang-orang Britis dan Eropah.
© mereka berkumpul di pantai pasir hitam vulkanik yang dominant di Pulau Kanari.

Seychelles Islands


© Seychelles memiliki pantai yang terbaik di Afrika bahkan sangat sesuai untuk menyelam (diving) di Samudera Hindia.
© artis ternama, seperti Paul McCartney adalah orang pertama yang datang ke resort mewah di sana, dan artis lainnya yang datang hanya sekedar menikmati panorama pantai.

Marquesas Islands


© pulau vulkanik ini terlihat seperti Hiva Oa yang merupakan pulau terbesar kedua di Kepulauan Marquesas, negara Polinesia Perancis.
© tak perlu khuatir mencari penginapan di pulau hutan tropis ini, kerana kawasannya sudah dilengkapi dengan banglo-banglo berkelas.
© adapun tarian kuda liar sebagai tontonan yang penuh eksotis di sebuah pulau yang berjarak 800 mil dari arah timur laut Tahiti.

Palm Beach, Aruba


© Palm Beach adalah sebuah pantai cantik di Oranjestad (Kota Oranye), Aruba, yang terletak berdekatan pantai Venezuela dan juga Laut Karibia.
© berbagai hotel dan pusat perbelanjaan sudah lama bertapak di sana sebagai kemudahan umum yang sangat memadai.
© tidak seperti banyak wilayah di Karibia, wilayah bekas koloni Belanda ini memiliki iklim yang kering dan gersang, sehingga dipenuhi dengan tanaman-tanaman lanskap seperti kaktus.

Phi Phi Islands, Thailand


© pulau ini berada di dekat Phuket, Thailand yang menawarkan pemandangan yang indah, seperti pantai, gua dan air terjun yang tersembunyi di daerah yang terpencil. 
© meski areanya terpencil, namun pantai Phi Phi ini pernah dijadikan lokasi penggambaran filem The Beach.

8 comments:

  1. cantik kn??
    huhuhuhu
    bila la nk g..

    ReplyDelete
  2. canteknye..susah nk cri pntai yg btul2 cntik.=)

    ReplyDelete
  3. berangan nak honeymoon kat bora bora..dari dulu hehe..follow u

    ReplyDelete
  4. bravo...awesome...boleh pergi untuk bulan madu nih...

    ReplyDelete
  5. ML :: btol tu..
    susah sgt nk cari yg btol2 cantik..

    ReplyDelete
  6. ::astonishing az:: :: ika harap hasrat awak tercapai..
    insyaAllah..
    thanks dear

    ReplyDelete
  7. wanahaf :: btol tu..
    bleh haoneymoon kat sana..
    mesti sweet sgt kn..he3

    ReplyDelete

Don’t find love, let love find you. That’s why it’s called falling in love, because you don’t force yourself to fall, you just fall. :)

Copyright © Noor Atikah Ramli Designed by azhafizah.com