7 Benda Ajaib Di Dunia

7 benda ajaib didunia,sering kita sebut-sebut sebagai hadiah terbaik tamadun lalu kepada manusia pada masa kini.Namun apa dia sebenarnya ketujuh-tujuh benda ajaib tersebut.

Sebahagian daripada kita langsung tidak mengetahui apakah sebenarnya atau lokasi benda-benda ajaib tersebut.mengikut sejarah yang telah ditulis,dimulakan susunannya oleh seorang penulis bernama Antipater dari Sidon,pengaruh pertama dari empayar Greek kuno pada tahun 100's B.C.Sejarah ditulis,diubah, serta direka.


Namun Bukti tetap ada pada kesan runtuhannya sebagai peringatan kepada umat yang akan datang. So, check it out guys!



1) 
Tembok Besar China yang mempunyai lebih 24,000 pintu gerbang dan panjang 5,000 kilometer.


2) Piramid yang dibina dengan 2,500,000 blok batu besar yang tersusun rapi. Piramid Giza:keajaiban dari bangsa mesir kuno.


3) Taj Mahal istana yang dibina oleh Maharaja India, Shah Jahan untuk isterinya Mumtaz


4) Candi Borobudur yang terletak di Jawa


5) Angkor Watt di Kemboja


6) Taman Tergantung Babylon yang dibina lebih 3,000 tahun yang lalu


7) Menara Condong Pisa yang terletak di Itali.

Read More

Contest Bergaya dengan Baju


..hahahahahaha..ika jumpe contest lg.dengan segan silu ika menjoinkan diri..ade jugaak faedahnya drpd ika dok membazir masa cmtu je..
..kali ni contest bergaya dengan baju..suka contest nie sbb ika dh tahu nak bg gmbr mane..hihihihi
..sebelum tu, jom kita tengok syarat2 penyertaan ::

Syarat-syaratnya ialah :

1. Para blogger yang tinggal di Malaysia sahaja boleh join ini contest ! Lelaki dan perempuan !
2. Buat entri yang bertajuk Contest Bergaya Dengan Baju. (ikut suka nak cerita pasal gambar atau tak)
3. Letakkan banner kat atas tu dekat sidebar blog korang.
4. Link kan terus ke Contest ini.
5. Ikut suka korang nak jadi follower ke tak. Tidak diwajibkan pun.
6. Lepas dah buat entry. Post kan link entry korang tu dekat komen bawah ni ea.
7. Akan ada dua hadiah satu bahagian lelaki satu bahagian perempuan. Adil bukan....
8. Akan dinilai oleh Encik Megat a.k.a bapak saya !
9. Hadiah misteri tetapi berkaitan dengan contest ini.
10. Tertib......

TARIKH TUTUP 3 JULAI 2010 
..sekarang mase utk ika tunjukkan gmbr.hihihihi..


..ika suka pakai baju nie..baju ni kak ngah yang bg..thanks to my kak ngah..lain kali beli lagi ek baju utk puk puk nie..love u kak ngah..hahahahaha
..gambar nie kat umah sewa ika..keadaan agak bersepah sebenarnya..tp xnampak kn?? uishhhh..nasib baik..
Read More

CONTEST: GADIS PALING COMEL.





Wooooooooooooo….ika jumpa contest lg..hehehe..nk join! nk join! bg menghilangkan kesengalan di jiwa, ika dengan ini mengisytiharkan ika akan join contest nie..noktah!
SYARAT-SYARAT ::
  1. terbuka kepada gadis-gadis sahaja sebab lelaki tidaklah comel.mereka kachak dan macho sahaja. hak hak hak.
  2. perlu lah menjadi followers saya yang comel dahulu. *psst..kalau nak LIKES fanpage saya sekali pun ok what. thehehe...:)
  3. letak sekeping sahaja gambar anda SENDIRI. tidaklah berdua mahupun bertiga apetah lagi berempat. dan gambar itu mestilah gambar anda yang TERKINImungkin! tidak mahu gambar masa kecil-kecil; masa baby sebab kalau masa baby semua orang pun comel oh..!
  4. buatla entry khas untuk contest saya ini. letak kan banner contest ini di entry anda dan di sidebar anda dan WAJIB backlink kepada contest saya ini semula. ok. ;p. copy-paste je code banner contest di sidebar saya itu.perletakan banner contest di side bar adalahtidak wajib.terpulang mahu letak atau tidak :)
  5. di dalam entry anda juga tuliskan jawapan untuk soalan saya ini :: apakah benda comel/cute yang anda suka? contohnya. :: benda comel yang saya suka ialah toothbrush holder. ;p. itu contoh lah ye..
  6. tag kan hanya seorang yang anda rasa patut join contest ini. make sure orang yang di tag itu tahu ya??!
TARIKH PENYERTAAN :: 21 JUNE 2010 hingga 21 JULY 2010.
jom tengok gmbar mane plak kali nie ika bagi..huhuhu
gmbar yang xcomel untuk contest gadis comel..dush3..adoyaiii..pe kes la ika nie..seyes la ika xtahu nk bg gmbar mane..sbb smua gmbar xcomel..http://www.smileycodes.info

setelah puas membuat penilaian, ika akhirnya memilih gambar nie..xcomel..xcute..kua3
soklan yang ika kena jawab :: apakah benda comel/cute yang anda suka? My sweet teddies =)
time to tag!!
 bukan penggoda
selamat menjoinkan diri!! :)
sape2 yang berminat boleh la menjoinkan diri kat blog nur ain hasan =)
 http://www.smileycodes.info
Read More

Nusafara tagged ika!

1) Apa yang anda akan buat bila anda dapat tahu member anda tikam belakang anda?
Bila mase dia tikam ek??? Sihat je lagi ika nie..kua3

2) 6 org dihati anda?
Papa + mama + ain + didi + ika + basya

3) Anda rasa anda chumell?
x

4) Single ?
ofkos =)

5) Blog yang anda suka?
blog yg comey + tomey..blog yg ade isu2 semasa..

6) Adakah bilik anda kemas setiap hari??
kemas!!! Dunt like bnda2 berselerak..dush3

7) Lagu terakhir yang anda dengar?
every morning by sugar ray

8) Last text mesej?
abah sayang anak abah..

9) Last phone call?
bUncit (*,*)

10) Hari terakhir anda menangis?
semalam

11) List 5 kaler favorite anda..
pink + biru + merah + turquoise + maroon

12) Orang terakhir anda ber-YM?
bro =)

13) Game paling anda suka?
Petville kat fb..tp dh xbleh main dh..trauma dgn fb..

14) Adakah anda peminat MCR?
x..ika minat maroon 5 + sugar ray

15) Apa perasaan anda menjawab Tag ini?
suke2..hilang rase stress ku..huhuhuhu

16) Anda rasa Tag ini best?
90%

http://www.smileycodes.info
Read More

contest photogenic by imesra


yang nie plak contest photogenic yg imesra anjurkan..
klau dh xtahu nk wtpe, boleh la vote ika..hehehehe


ika bagi gmbar yg paling ika suka!!!



Read More

Contest Gambar Best By Asada

hmmm…drpd ika dok fikir masalah, baik la ika join contest..bnyak lg contest yg xjoin nie..hihihih..sekurang2nya dpt hilangkan tekanan jiwa dan raga nie..tgh2 wt blogwalking td, terjumpa 1contest nie..CONTEST GAMBAR BEST BY ASADA..so, ika nk join la =)



Syarat2 ::



1)  Buat satu entry khas dengan tajuk Contest Gambar Best by AsaDa. UPLOAD GAMBAR TERBEST yang anda ada. tak kiralah gambar anda sorang atau ramai-ramai. takpun gambar orang kenduri kawen. asalkan bukan gambar lucah. yang pasti, gambar tu anda punya.. bukan cilok dari pakcik google atau orang lain.

2)  Ceritakan kisah sebelum atau semasa atau selepas gambar tu di capture secara ringkas mengikut kreativiti anda. jangan panjang sangat sampai cecah lantai. karang merangkak asada nak baca..
3) Copy banner di atas. letakkan di dalam entry dan di side bar blog anda. pastikan ia di-link terus ke entry ini.
4) Anda boleh letak seberapa banyak gambar. tetapi hanya satu gambar daripada anda dipilih untuk dipertandingkan.
5) Dah siap buat semua syarat, letakkan link atau url entry anda tu di ruangan komen entry ini untuk asada terjah. selesai..
6)  Nama peserta akan asada letak dan link kat tepi blog ini. so, sila bagi nama glamour anda.
7) TARIKH TUTUP PENYERTAAN IALAH 1 JULY 2010.. 

Gambar mane ek ika nk bagi???..
Disebabkan skrg ika masih lg bercuti, ika rindu sgt2 kat ADIB   ( Ain + Didi + Ika + Basya )..so, ika nk bg gmbar ADIB la..ika rindu sgt2 kat ain..didi n basya..dh lame xjmpe kn? Dh hmpir 2 bulan..didi n ain dok jauh..susah nk jmpe..ika baru je jmpe basya 3 hari lepas..


Stoli bout dis cute pic..
Gmbr ni kwn 1 kelas yg amik.thanks to cik edi..mase ni kitorang dh selesai berkelah + bersuka ria + bergolek2 kt lata tembakah..kitorang ade picnic utk kelas CSD2KA..kenangan terindah yg pernah ika dpt..http://www.smileycodes.info

Ika, ain n basya terpaksa tggu didi dlu sbb didi naik kete lain..kitorang dengan bangganya tggu didi sbb nk amik gmbr ADIB..tanpa didi, xjd ADIB..akn jd AIB..aib xbagus utk kshatan..gmbar yg pling ika syg..kenangan bersama ADIB..http://www.smileycodes.info
Read More

Aku terima…

..entry nie mgkin buat ssetengah org terasa..
..ika mintak maaf bnyak..
..ika juz nk luahkan ape yang ika rase sekarang..
..sbb ika xde tempat nk luahkan pe yg ika rase..
..bg ika blog ni adalah segala-galanya..
 http://www.emocutez.com
..pe yang terjadi pada ika sebelum nie dan sekarang, ika terima seadanya..
..ika xde niat untuk menghina org lain..
..ika xde niat untuk sakitkan hati org lain..
..ika xnk org lain sedih sebab ika..
..ika xnk gembira sedangkan ika tahu ade yang sedih atas kegembiraan ika..
 http://www.emocutez.com
..ika sekarang adalah sama dgn ika yg dulu..
..ika yang penakut..
..ika yang x berani tegakkan kebenaran..
..ika yang lemah..
..ika yang hanya mampu melihat ape yg terjadi..
..ika yang hanya menerima ape yg berlaku pada dirinya..

..ika tahu papa sdg melihat ika dari sana..
..papa sdg melihat anak papa gagal satu demi satu..
..ika tahu papa xnk tgk ika cmni..
..kalau lah papa masih ade di sisi ika..
..ika nk bagitahu papa semuanya..
..ika nk peluk papa seerat2nya..
..ika nk menangis dlm dakapan papa..
..tp semua tu dh terlambat..
..anak papa dh gagal..
http://www.emocutez.com 
..ika xkesah org sekeliling nk ckp ape tentang ika..
..bg ika, ika adalah diri ika..
..ika kenal diri ika..
..ika x diajar utk tidak menghormati org..
..org yg kenal ika akan tahu siapa ika sebenarnya..
..”jangan menilai orang melalui paras rupa”..
..itulah yg berlaku sekarang..
..pe yang terjadi, hanya ika dan Dia yang tahu..

..hidup di dunia hanya sementara..
..jgn sesekali mensia2kan hidup..
..”ika masih ada mama”..kata seorang sahabat..
..my senior said, “I know u’r strong girl”..
..mama pesan, “biar ape org nk buat pada kita.ika jgn pernah blas perbuatan org yg buat jht pada ika.biar yg lebih berkuasa menentukan segala2nya”.. love u mama..
..myself said, “I’m failed!!!”..
http://www.emocutez.com 
..Ya Allah Ya Tuhanku..
..jika ini dugaanMu untuk hambaMu yang hina ini..
..ika terima dengan redha..
..kuatkanlah semangat hambaMu ini untuk menempuh hari hari yang mendatang..
..jauhkanlah hambaMu ini dari fitnah dan dosa..
..amin..
Read More

NiCe BLOGgeRs AwaRd

thanks kak dela sebab bg award nie..

lets check it out d questions::

1. Apa yang bermain di fikiran anda sekarang ini ?
thinking of what will happen tomorrow

2. Apakah nama samaran anda ?
puk puk

3. Berikan tiga (3) orang yang anda sayang ?
papa + mama + puk puk

4. Panggilan untuk si dia ?
xde si dia..i’m single

5. Hadiah yang anda impikan daripada seseorang yang istimewa ?
just b honest

6. Blog manakah yang anda suka lawati ?
blog yg banyak gambar2 comey..blog yg cute..blog yg ade isu2 semasa

7.Tag kan kepada 15 orang rakan blogger anda ?

Read More

my 100th follower

..entry kali nie khas untuk follower ika yg ke 100 iaitu mr am..
..sebenarnya ika xtahu nk tulis pe..
..sory am..


..sape2 nk kenal am nie bleh la terjah blog dia..
..hehehehe..
..ika tolong promote am nie..
..tapi nape gmbar dia cmni ek??..http://www.emocutez.com

..nama pendek dia am..
..nama panjang dia ika xtahu..
..dia belajar kt klmu..
..dia amik kos it..
..umur dia 20 tahun (sama cam ika)..
..dia lahir n9..
..tinggal kat johor..
..blaja kt kl..

..am baik..
..suka bagi nasihat..
..suka bagi pendapat..
..suka blogwalking..
..suka on9..
..suka tdo lewat..
..suka hentam smua lagu..
..suka ape lg ek??
..suka suki suku suke suko..
http://www.emocutez.com
Read More

"LENSA BURUK, THE CONTEST"


Berikut adalah syarat-syarat penyertaan "Lensa Buruk, The Contest " :

1. Terbuka kepada semua warganegara Malaysia. Tidak mengira umur.

2. Hendaklah mempunyai blog sendiri bagi memudahkan Ti Anne Mohd Yassin untuk menerjah anda.

3. Perkara wajib adalah menjadi FOLLOWER Lensa Buruk. Bukan Follower tidak akan dilayan.

4. Letakkan banner di atas di side bar blog korang dan pastikan ia terlink terus ke http://annemohdyassin.blogspot.com

5. Tema bagi foto pilihan anda adalah bebas, samada mengenai Landskap ataupun Potrait.

6. Hanya satu foto sahaja layak dipertandingkan. Foto hitam putih layak dipertandingkan. Foto yang di edit secara melampau tidak akan di layan. Ini pertandingan tangkap gambo ye, bukan pertandingan graphic design. =P

7. Pastikan anda menggunakan kamera telefon bimbit di bawah 10 mega pixel dan 2 mega pixel ke atas semata-mata bagi memudahkan penilaian. Kamera digital lain adalahdilarang sama sekali.

8. Pastikan tajuk entri anda ialah, "LENSA BURUK, THE CONTEST" . Sertakan Tajuk foto anda, Model telefon bimbit dan lengkapkan slogan di bawah foto yang anda pertandingkan mengikut format berikut :
Tajuk foto : Si Kunang-kunang Malam ( contoh)
Model Telefon Bimbit : Nokia N96 ( contoh )
Slogan : Saya suka blog Lensa Buruk kerana .......



-Kemudian Tagkan kepada 5 orang rakan anda yang berbakat-
9. Sila laporkan terus di ruangan komen entri ini, bersertakan URL entri di blog anda, sekiranya anda telah mengikuti semua langkah-langkah di atas.

10. Ti Anne akan menerjah blog anda dan akan updates kan setiap penyertaan di dalam entri ini. :) Sehinggalah tarikh tutup penyertaan pada 1 Ogos 2010. :)

Hadiah bagi Pemenang bertuah : RM30. 00 akan di bank in kan trus ke akaun anda. :)

Tajuk foto : tiang kemegahan
Model telefon bimbit : Sony Ericson K660i
Slogan : Saya suka blog Lensa Buruk kerana bila ika terjah ke blog Lensa Buruk nie, ika boleh tgk bnyak gambar2..actually ika minat sgt2 ambik gmbar..pernah la berangan ade kamera digital but utk mase skrg, xberkesempatan lg..ika suka ambik gmbar bnda2 yang bg org lain “benda cmtu pon nk amik gambar”..tp bg ika semua bnda patut diambik gmbarnye..hehehehehe..ke mane saje ika pergi, bnda wajib ika buat adalah ambik gambar =) bila tgk blog nie, ika akan berangan2 utk ade 1kamera digital..insyaAllah



time to tag!!!
yammy
misz nierah
asyraf hamasaki
inumatin
are gya
Read More

1st ContEst bY miSzLullaBy!!!


TARIKH TUTUP PENYERTAAN: 30 JULY 2010


Syarat2 penyertaan:
1.                  Be my follower. (http://miszlullaby.blogspot.com/)
2.            Letakkan banner di atas dalam post contest korang and link it directly to my blog and letakkan juge di side bar ye... Code nye korang boleh copy dekat my sidebar..................
3.            P/S(oh ye..i just noticed this,kalau nak letak kat side bar tu,korang copy gambar jek la,xyah letak yang code  tu coz kalo tak die redirect to the blingers blog instead of my blog..kalau malas xyah letak pun xpe,tapi kalo letak ade benefit nya donk~)
4.            Make a post about this contest.Explain la sikit psal contest ni.
5.            Upload gambar korang yang korang paling suke and korang rasa cantik. Mesti gamba korang jek k?Xkesah la posing mcm mane pun,nampak badan ke x,nampak muke je ke..Edit ke x...Sume tu terpulang pada creativity masing2.And cerita kan kenapa korang suke gamba tu. Make it interesting sampailaaaaa cik miszlullaby terpikat ok?
6.            Xkesah berapa banyak gamba korang nak letak,letak la..I will choose it.
7.            Tag sorang kawan korang.And make sure org yang di tag tu tahu yeee...Boleh la spread the words sikit kan??=D
8.            Leave your link below..so that i can check it.
9.            Korang boleh join dua-dua contest jugak.Takde halangan.So,ape lg..pergila amek gamba cepat!=D
10.         If you r not familiar wif pupa milano and yves rocher.Check their websites at my side bar.

..good job miszlullaby!!!..
http://www.emocutez.com
..contest nie bgus sbb smua org ade gmbar yg diorang suka n sudah tentulah kita semua nak share pe yg menarik tentang gmbar tu..
..bila dh ade contest cm nie, cm slah satu cara utk kita smua share tntang gmbar masing2 =)


..and I’ve choose dis photo..
..really don’t like dis photo actually..
..dushhhh dushhhh..

..tp bila tgk blik gmbr ni, cam menarik la plak..
http://www.emocutez.com
..perasan btol!!..
..agak menarik gambar nie bg ika..
..sbb??
..sbb ika xpenah amik gambar dlm keadaan mcm nie..
..ika xpenah ade gmbr sebegitu rupa..
..ika rasa ika ceria dlm gmbar nie..
..gmbar nie ika sepupu ika yg amik..
..kitorang same2 keje jd promoter mase tu..
..then, 1 mlm tu..xrmai pelanggan..
..pe lg, kitorang pon adakan sesi shooting..
..memandangkn ika pon dh nak bhenti keje..
..hihihihi..
..sekurang2nya ade kenangan utk disimpan..


..last but not least..
..ika nk tagged anne mohd yassin utk join contest nie..
..good luck!!
http://www.emocutez.com
Read More

Copyright © Noor Atikah Ramli Designed by azhafizah.com