C.I.N.T.A bg ika =)

Assalamualaikum..

Maaflah..entry ika kali nie agak jiwang..
Huhuhuhu..


Cinta?? Apa yang dimaksudkan dengan cinta?? Ika sendiri pon xtahu..apa yang ika pasti semua orang inginkan cinta..
Cinta kadang2 membuat kita lupa..membuat kita seolah-olah berada di kayangan..tapi macam mana pula dengan cinta yang melibatkan air mata..
Bagi ika cinta tak perlu dipaksa..cinta akan datang sendiri..
Ramai orang cakap cinta sejati perlukan pengorbanan..bagi ika??
Cinta sejati perlukan kepercayaan..tanpa kepercayaan, apa ertinya cinta..tu bagi ika yer..

Bagi ika kepercayaan itu sangat-sangat penting..
Cuba korang bayangkan, korang dah kapel selama 5 tahun, atau dah kahwin selama 10 tahun, tapi hanya kerana tiada kepercayaan antara pasangan, cinta itu tak bererti lagi..
Masa tu ucapan, “I LOVE YOU” dah hilang entah ke mana..
Maka terjadilah perpisahan..perceraian..
Kuatnya kepercayaan daripada cinta..

Cinta juga tak perlu dipaksa..
Cinta itu perlukan keikhlasan..
Jangan sesekali kita memaksa orang lain untuk cintakan diri kita..
Cuba korang bayangkan, ada seseorang yang korang tak suka datang dalam hidup korang, then dia paksa korang untuk kapel dengan dia..
Korang puas menolak..puas menangis..
Tapi dia tetap memaksa korang..
Apa yang korang rasa??
Marah..sakit hati..sedih..kan??
Jadi, janganlah memaksa orang lain untuk cintakan diri kita..
Jika dia benar untuk kita, lambat laun dia akan tetap jadi milik kita..
Cuma masa yang menentukan..

Cinta dan pengorbanan..
Pengorbanan nie cam dah jadi teman rapat cinta..
Pengorbanan nie suka sangat menguji pasangan-pasangan yang sedang bercinta..
Betapa teguhnya cinta mereka..
Cinta memang memerlukan banyak pengorbanan..
Pengorbanan untuk mendapatkan cinta yang sejati..
Semua orang impikan kebahagiaan bersama orang yang dicintai..
Tapi..untuk capai impian itu..
Perlukan pengorbanan..

Kesimpulannya..CINTA itu KEPERCAYAAN, KEIKHLASAN & PENGORBANAN =)

p/s :: nie hanya cinta pada ika..hi3
         saje nk jiwang2..
         tiba2 mood jiwang datang..

L.O.V.E
..PP..

No comments:

Post a Comment

Don’t find love, let love find you. That’s why it’s called falling in love, because you don’t force yourself to fall, you just fall. :)

Copyright © Noor Atikah Ramli Designed by azhafizah.com