H.I.D.U.P-Apa Itu?

http://www.emocutez.com

Nangis dan terus menangis.
gembira dan terus gembira.
Tertawa dan terus tertawa.
Kecewa dan terus kecewa.

Saya 'kehilangan kehidupan' kah?. The lost of life will be irreplaceable.
 
Buat sesuatu, gagal. Buat lagi, gagal. Adakah saya tidak belajar daripada kesilapan yang lalu? Buat sekali, agak berjaya, tetapi tetap gagal. Gagal lagi. Try and fail. Perlukah mencuba banyak kali? Mungkin. Hingga berjaya. Dan itu proses pembelajarannya. Gagal. Our greatest strong is not in never failing but in rising every time we fall. Kita cari jalan yang betul, tetapi gagal. Kita dah tahu jalan tadi adalah jalan kegagalan. Okey. Jalan lain. Gagal lagi. Tetapi berjaya sikit. Alhamdulillah. Jalan lain. Hingga berjaya. Itulah prosesnya. Proses pembelajaran. Kita belajar.
http://www.emocutez.com
Perubahan ini menyakitkan. Selagi kita tak berubah, orang sekeliling sama saja. Ketika kita berubah, orang sekeliling kita dah jadi lain. Perasaan kita, ke memang macam tu? Daripada jahat jadi ke baik, daripada malas ke rajin, daripada benci ke sayang. 


Perubahan=Peralihan. We must become the change we want to see. Kalau daripada jahat ke baik, memang sakit. Tapi sakit itulah pemanisnya. Asam garam perubahan. Perubahan jiwa. Perlu kuat.

Life's challenges are not supposed to paralyze you, they're supposed to help you discover who you are. Hidup perlukan cabaran. Agree?
http://www.emocutez.com
***********tHe enD*****************

www.iluvislam.com
Dihantar oleh : Naurah Alwani
Editor : Raidah

 http://www.emocutez.com

No comments:

Post a Comment

Don’t find love, let love find you. That’s why it’s called falling in love, because you don’t force yourself to fall, you just fall. :)

Copyright © Noor Atikah Ramli Designed by azhafizah.com